Veganistische schijf van vijf

Je hebt vast wel eens van de schijf van vijf gehoord, met de aanbevelingen van het Voedingscentrum voor een gezonde voeding. Deze bevat ook dierlijke producten. Maar nu is er ook een schijf van vijf voor wie plantaardig eet!

De NVV (Nederlandse vereniging voor veganisme) introduceert de nieuwe schijf van vijf, speciaal voor mensen die plantaardig eten. Het heet de ‘vegan schijf’ en laat zien hoe je binnen een plantaardig voedingspatroon toch alle belangrijke voedingstoffen binnen kunt krijgen.

De bijbehorende frisse poster is ontworpen door Maria Taqwah Art in samenwerking met de deskundigen van de NVV-voedingscommissie. Via de QR-code op de poster krijg je toegang tot informatie over de productgroepen van de vegan schijf. Ook lees je meer over veganisme en verschillende leeftijden, en bijvoorbeeld over veganisme en zwangerschap.

Wat is de schijf van vijf eigenlijk?

De ‘gewone’ schijf van vijf is een schema met richtlijnen voor een gezond eetpatroon. De vijf schijven bestaan uit groenten/fruit, dranken, brood/graanproducten/aardappelen, zuivel/vlees/vis/noten en smeer-/bereidingsvetten. Het is de bedoeling dat je elke dag uit elk vak wat neemt, zodat je gevarieerd blijft eten. Niet al deze producten passen binnen een plantaardig voedingspatroon.

Deze schijf is een echte game changer en een stap in de goede richting voor iedereen die de plantaardige lifestyle omarmt.

De poster kun je hier bestellen.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Zo maak je de lekkerste vegan sushi thuis
Gebruik ook de restjes van je groente
Israël: het eerste land met een verbod op bont
Rihanna lanceert nieuwe vegan lingerielijn

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken

Bekijk de video

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.