Veganistische schijf van vijf

Je hebt vast wel eens van de schijf van vijf gehoord, met de aanbevelingen van het Voedingscentrum voor een gezonde voeding. Deze bevat ook dierlijke producten. Maar nu is er ook een schijf van vijf voor wie plantaardig eet!

De NVV (Nederlandse vereniging voor veganisme) introduceert de nieuwe schijf van vijf, speciaal voor mensen die plantaardig eten. Het heet de ‘vegan schijf’ en laat zien hoe je binnen een plantaardig voedingspatroon toch alle belangrijke voedingstoffen binnen kunt krijgen.

De bijbehorende frisse poster is ontworpen door Maria Taqwah Art in samenwerking met de deskundigen van de NVV-voedingscommissie. Via de QR-code op de poster krijg je toegang tot informatie over de productgroepen van de vegan schijf. Ook lees je meer over veganisme en verschillende leeftijden, en bijvoorbeeld over veganisme en zwangerschap.

Wat is de schijf van vijf eigenlijk?

De ‘gewone’ schijf van vijf is een schema met richtlijnen voor een gezond eetpatroon. De vijf schijven bestaan uit groenten/fruit, dranken, brood/graanproducten/aardappelen, zuivel/vlees/vis/noten en smeer-/bereidingsvetten. Het is de bedoeling dat je elke dag uit elk vak wat neemt, zodat je gevarieerd blijft eten. Niet al deze producten passen binnen een plantaardig voedingspatroon.

Deze schijf is een echte game changer en een stap in de goede richting voor iedereen die de plantaardige lifestyle omarmt.

De poster kun je hier bestellen.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?