Vegan en dierproefvrij schoonmaken

Vegan en dierproefvrij je huis schoonmaken betekent ook zorgen voor je leefomgeving. Want aan de ene kant vermijd je dierenleed bij de productie ervan en aan de andere kant zorg je dat er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht komen.

Lang niet alle schoonmaakmiddelen zijn vrij van dierlijke ingrediënten, zoals bijenwas en dierlijke vetten. Veganwiki biedt een fijn overzicht van vele bekende schoonmaakmiddelen. Welke zijn vegan, welke zijn dierproefvrij, welke worden in China mogelijk wel getest op dieren en welke zelfs niet eens op watervlooien?

Tip! Staat jouw favo merk er niet tussen? Doe de Vegan Ingredient Check. Hiermee kun je de ingrediënten controleren. 

Nog even dit: als een product vegan is, betekent dit niet automatisch dat het ook dierproefvrij is. Wees gerust, vaak gaat het samen. Meer hierover lees je in dit artikel.

De LTGL Top 5 : vegan schoonmaken (in willekeurige volgorde)

  1. Marcel’s Green Soap is ontwikkeld door alleenstaande vader Marcel. Hij gebruikte zijn huishouden met 3 dochters als experimentele omgeving om milieuvriendelijke, 100% plantaardige en dierproefvrije (schoonmaak)zeep te maken. De producten zijn verrijkt met essentiële oliën: alsof je woning een uitje heeft 😊. De verpakking is bovendien voor 99% afbreekbaar.
  2. Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen met de Sapindus mukorossi vrucht. Als de vruchtschillen in aanraking komen met water komt er een natuurlijke vorm van zeep vrij. Bijzonder.
  3. Ecover focust op de hele productielijn, van ingrediënten en verpakking tot supply chain. ‘Clean’ is het motto. Dus alle producten zijn 100% vegan en proefdiervrij, en verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.
  4. Klok was ecobewust nog voordat het woord bestond. Het merk bestaat al meer dan 100 jaar en maakt onder meer wasmiddel en schoonmaakmiddel. En dat zo duurzaam mogelijk. Alle producten van Klok zijn vegan en dierproefvrij.
  5. Frosch biedt ook een heel gamma aan producten. Dierproefvrij, vegan, biologisch afbreekbaar, energiezuinig, geproduceerd met eigen waterzuiveringsstation (leuke voor galgje 😊) en gerecyclede en recyclebare verpakkingen.

Check: met baking soda ofwel natriumbicarbonaat kun je je eigen multifunctionele schoonmaakmiddel maken. Voeg je favoriete essentiële olie toe en geniet de hele dag van een heerlijk geurend huis.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?