Vaker koud douchen: dit zijn onze tips

Je warme water inruilen voor een ijskoude douche klinkt waarschijnlijk niet als een fijn idee waar je nu om staat te springen. Toch kent het nemen van een koude douche heel wat voordelen voor je gezondheid en humeur.

Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het is toch aan te raden om je dag te beginnen met een koude douche. Waarom je dit wat vaker zou moeten overwegen en hoe je dit het beste kunt aanpakken, delen we hieronder met je!

Voordelen koud douchen

Naast dat je er binnen enkele seconde klaarwakker van wordt, zijn er nog flink wat voordelen te noemen om koud te douchen. Zoals je misschien wel weet, kan te warm douchen je huid enorm uitdrogen. Je hebt er om die reden dus baat bij om voor koud water te gaan. Ook sluiten je poriën op deze manier veel beter. Andere hele belangrijke voordelen van koud douchen, zijn dat het je immuunsysteem versterkt, doorbloeding verbetert en je alertheid verhoogt. De temperatuur van je kraan omlaag zetten kan verder ook nog stress en depressieve klachten verlichten. Het is een lekkere energieboost voor je humeur! Voor de sportliefhebbers onder ons: een koude douche kan spierherstel versnellen. Wil je afvallen? Ook dan moet je een koele douchebeurt eens overwegen. Je hebt twee soorten lichaamsvetten: wit en bruin vet. Wit vet is dan wat wordt gezien als ongezond, maar bruin vet is daarentegen weer belangrijk voor ons lichaam. Dankzij de kou wordt deze geactiveerd en wordt wit vet meer verbrand.

Tips voor een koude douche

De echte bikkels onder ons springen er met verstand op nul onder, maar we snappen best dat dit voor de eerste paar keer iets te veel van het goede is. Begin daarom rustig met de temperatuur die je gewend bent en zet deze gedurende je douchebeurt steeds lager. Probeer de laatste paar seconden dan echt goed laag te gaan en hou dit ongeveer een halve minuut vol. Als je dit eenmaal een aantal dagen hebt geprobeerd, zul je merken dat je het steeds beter aan kan. Uiteindelijk kun je gaan opbouwen met de tijd. Bij een halve minuut hebben je lichaam en humeur al heel wat baat, maar misschien kun je na een week of twee wel door tot de anderhalf minuut. Het is daarnaast vooral belangrijk om goed op je ademhaling te letten. Adem gewoon op rustig tempo door en probeer niet krampachtig te verstijven.

Het is ietwat onwennig, maar je zult je naderhand gegarandeerd stukken beter voelen en hebt er op de lange termijn profijt van!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?