Tijmen over vegan en biologisch eten

Vanwege de Easy Vegan Challenge vertelt iedereen uit ons team in hoeverre hij of zij plantaardig eet en waarom. Er zijn heel veel manieren om een (grotendeels) vegan voedingspatroon te volgen. Elk persoon heeft er bepaalde redenen voor en iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Benieuwd naar onze verhalen? Vandaag is onze mediamanager Tijmen aan de beurt.

Al vanaf kinds af aan gingen sojaproducten er met de paplepel bij mij in, letterlijk. Elke ochtend kreeg ik biobim met sojamelk. Mijn oudere broer had op jongere leeftijd een lactose-intolerantie. Hierdoor hadden wij altijd sojamelk, -yoghurt en -vla in huis. Met name de chocolade sojavla was heerlijk. Ook keken we niet raar op van tofu – gemarineerd met ketjap en tamari – als vleesvervanger bij ons aan tafel. De boodschappen deed mijn moeder voor het grootste gedeelte bij de biologische winkel of op de biologische markt. Daarnaast hadden we altijd veel verse groentes uit de kas en moestuin van mijn vader.

 

Mijn moeder wilde ook het liefste dat ik en mijn broers biologisch snoep aten. En, ze kocht ook alleen maar verzorgingsproducten die dierproefvrij waren. Al onze shampoos waren van bijvoorbeeld Weleda of een ander vergelijkbaar merk. Ook haalde ze met liefde voor mij deodorant van Rituals. Daarbij zei ze dan: “Ik heb veel liever dat ik dit voor jou koop, dan dat je zelf Axe koopt.”

 

Ik kan me nog goed herinneren toen ik drieënhalfjaar geleden een belletje kreeg van een oud collega of ik een video wilde maken voor een nieuw veganistisch kookboek, genaamd Easy Vegan. Er werd me toen uitgelegd wat vegan was. “Oh dat ken ik wel”, was mijn reactie. Niet dat ik zelf vegan at op dat moment, maar door mijn opvoeding en de mensen die ik kende, was het niet iets nieuws voor me. Eenmaal aan het filmen voor Sanne, kwamen er allemaal bekende producten voorbij, zoals de 100% pindakaas. Even goed de olie doorroeren en je hebt de beste pindakaas die er is (en het lekkerste is dan als je het combineert met banaan op brood).

 

Al was het soms wat lastiger voor mezelf, ik heb altijd geprobeerd om zo veel mogelijk biologisch en bewust te blijven eten. Tegenwoordig wordt het me heel makkelijk gemaakt, gelukkig. We hebben meestal genoeg heerlijke vegan gerechten die gefotografeerd moeten worden en die daarna dan natuurlijk worden opgegeten! En met een scala aan fantastische recepten bij ons op het platform is er altijd inspiratie genoeg als ik thuis ga koken.

 

En dan een kleine cliché, maar damn wat is een broodje hummus met avocado toch lekker als lunch. Zeker mijn favoriet! Ik moet wel bekennen dat ik in het weekend nog weleens een broodje kaas eet, maar met zoveel goede alternatieven, zal dit ook niet lang meer duren. De klassieker, pindakaas met banaan dus, komt ook vaak nog even langs. Af en toe dan wel met de nieuwe toevoeging van een beetje kokosspread. Die kokosspread heb ik pas hier bij LTGL ontdekt en dat is echt het favoriete beleg van ons hele team. Een potje gaat vaak in twee dagen op!

 

Ik eet dus niet volledig vegan, maar ik ben me wel bewust van de dingen die ik koop en waarom. Ik houd van kwalitatief goede producten en let op keurmerken zoals fair trade en biologisch. Dat is voor mij het belangrijkste, naast dat ik heel veel vegan producten ook gewoon erg lekker vind. En daarmee sluit ik niet uit dat ik met ons nieuwe boek ga proberen om volledig over te stappen op plantaardig eten!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:
Deze cocktails op het terras zijn vegan
Soja-allergie? Dit zijn jouw vegan opties
De beste tips voor een vegan barbecue
Basissauzen: hoe maak je ze vegan?

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan
Bekijk de video
Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Meld je gratis aan als Member en ontvang meteen ons laatste e-book cadeau.

Daarnaast sturen we je de nieuwste recepten, aanbiedingen, e-books, kortingscodes, het laatste nieuws en handige tips.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.