Sportoefeningen na de lunchpauze

Het is een uur of 1, je hebt net je boterham, salade of leftover maaltje van de vorige dag op en zodra het dan tijd is om weer aan het werk te gaan, heb je ineens last van een flinke inkakker. Herkenbaar? Bij ons op de redactie in ieder geval wel! Hoe erg we ook uitkijken naar de lunchpauze waar we ons vermaken met al dat lekkers, voor je energie doet het niet veel goeds. Om die reden hebben we een aantal sportoefeningen voor jullie verzameld die je na de lunch kunt doen zodat je er de laatste uurtjes weer tegenaan kunt!

Tijdens de drukke werkdagen kan het best lastig zijn om lekker in beweging te blijven. Vaak zit je uren aan een bureau en is naar de snackautomaat lopen – of voor de thuiswerkers onder ons, de brievenbus – de enige fysieke actie die je in 8 uur tijd onderneemt. Niet zo gek dat je na een tijdje last krijgt van een inkakker. Velen zullen dit gevoel vooral na de pauze hebben. Onze tip? Sporten na je lunch! Nu is een intensieve workout sessie op een volle maag uiteraard geen goed idee, maar deze lichte sportoefeningen kunnen na 10 minuutjes uitbuiken zeker een dikke boost aan je energie geven.

 

 1. Wandelen
  We beginnen rustig aan – dat broodje houden we graag op z’n plek – door rustig te ‘wandelen’ op de plaats. Til je voeten op en zet gedurende 30 seconden stappen op je plek.

 

 1. Hakken billen
  Je blijft net als de vorige oefening op je plaats, maar dan buig je je benen naar achter zodat je hielen je kont aanraken. Wie wel wat extra energie kan gebruiken, kan het tempo verhogen en er een jog van maken. Doe dit 30 seconden.

 

 1. Lunges
  Nee, niet nog een lunche. We hebben het nog steeds over work-outs. Voor wie de oefening niet kent: je begint met beide benen naast elkaar. Vervolgens zet je het ene been voor en buig je tot er een hoek in beide benen komt. Houd je gehele bovenlichaam recht. Dan strek je je heupen om weer omhoog te komen. Je kunt dit op deze manier blijven herhalen en na 10 keer de oefening voor het andere been doen, of steeds terugkomen in de beginpositie en je benen continu afwisselen.

 

 1. Wall sit
  Het enige wat je voor deze oefening hoeft te doen, is een muur vinden. Ga recht tegen een muur staan en laat je door je knieën zakken alsof je van plan bent te gaan zitten op een stoel. Na een poosje zul je het een en ander voelen branden, maar dat is de bedoeling! Ook leuk: doe een wedstrijdje met je collega’s. Wie als eerste opgeeft, moet trakteren.

 

 1. Planken
  Last but not least, de plank. Een prima oefening om die buikspieren te trainen zonder je maag al te veel te belasten. Zoek een zachte ondergrond en neem 30 seconden lang een plankhouding aan. Doe dit elke dag en je kunt over een tijdje misschien wel blokjes tellen.

 

We hopen dat jullie na deze sportoefeningen weer vol energie zitten voor de laatste werkuurtjes!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:
Deze cocktails op het terras zijn vegan
Soja-allergie? Dit zijn jouw vegan opties
De beste tips voor een vegan barbecue
Basissauzen: hoe maak je ze vegan?

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken
Bekijk de video
Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Meld je gratis aan als Member en ontvang meteen ons laatste e-book cadeau.

Daarnaast sturen we je de nieuwste recepten, aanbiedingen, e-books, kortingscodes, het laatste nieuws en handige tips.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.