Planten maken gelukkig, wij vertellen waarom!

Staat jouw woonkamer al vol met planten? Zo niet, dan wordt het de hoogste tijd dat je wat groen aan je huis toevoegt. Naast dat planten er super leuk uit zien, hebben ze ook een paar gezondheidsvoordelen en maken ze je gelukkig!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar er is wetenschappelijk bewezen dat je door de aanwezigheid van planten en bloemen wel degelijk gelukkig wordt. Ze brengen blije emoties in je naar boven en zorgen ervoor dat je een positief humeur krijgt. Het verzorgen van je planten is belangrijk om ze in leven te houden, want doordat je iets laat groeien word je ook gelukkiger!

Kamerplanten helpen je ook om stress te verminderen. Er is wetenschappelijk bewezen dat hun groene kleur een rustgevende invloed op ons heeft en positieve gevoelens opwekt. En dat werkt dus stress verlagend. Je voelt je niet voor niets ontspannen tijdens een wandeling door een mooi groen bos! Planten zoals de valeriaan en gardenia zorgen voor een betere nachtrust. Deze planten bevatten crocetine, wat kalmerend werkt en je helpt om minder vaak wakker te worden. Ze zorgen er daarnaast voor dat je sneller in slaap valt.

Sommige kamerplanten hebben een zuiverende werking. Op deze manier helpen ze ons beter te concentreren. De planten halen schadelijke stofjes uit te lucht, waardoor er alleen zuivere zuurstof overblijft die wij inademen. Zuivere zuurstof in onze hersenen levert een betere concentratie op en verbetert je geheugen. Nog meer redenen om wat groen op je ‘thuiskantoor’ neer te zetten dus!

 

Vrolijke planten en bloemen

Er zijn een aantal planten en bloemen waar je extra gelukkig van wordt! Lavendel werkt bijvoorbeeld heel ontspannend, vermindert stress en verlaagt je hartslag. Dit lekker ruikende plantje kan zelfs menstruatiekrampen verlichten. Door de ontspannende werking van lavendel doe je er goed aan om een takje naast je bed te leggen. Dat helpt je om lekker te slapen!

Een geranium is een wat ouderwetse bloem die we vaak linken aan oudere mensen. Van ons mag iedereen deze plant wel in huis hebben, want hij geeft je namelijk een vrolijk humeur. Deze bloem bevat heel veel antioxidanten die rustgevend werken.

Aloë vera is ook zo’n toppertje van een plant. Ze hebben weinig aandacht nodig, maar geven je er veel voor terug. Je kunt het door smoothies gooien, op een wondje of eczeem smeren en zelfs al zonnebrand gebruiken. Doordat aloë vera zuurstof afgeeft is het prettig om deze plant op je werkplek neer te zetten!

 

Zo maak je plantenmest

Niet gebruiken voor zelfgekweekte kruiden. De stoffen uit de banenschillen zijn schadelijk voor mensen!

Zelf plantenmest maken is echt super easy! Verzamel een aantal bananenschillen en stop ze bij elkaar in een glazen pot met water. Het enige wat je hoeft te doen is een kleine vier à vijf dagen wachten totdat er vloeibaar plantenvoedsel ontstaat. Als je de bananenschillen uit de pot haalt, houd je een bruine vloeistof over die rijk is aan kalium en fosfor. Gebruik de plantenmest één keer per week en jouw plantjes zullen straks allemaal stralen!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?