Plantaardige kaas van Willicroft wordt duurzamer

I'm so fondue you...

Het plantaardige kaasmerk Willicroft roept ‘moeder natuur’ uit tot CEO van het Amsterdamse bedrijf. De oprichter van het merk, Brad Vanstone, wil daarmee een boodschap overbrengen.

Op de Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april) is het verduurzamen van de productie in gang gezet. Bij elke beslissing die het bedrijf neemt, wordt er gekeken naar de meest duurzame optie. Dat is volgens Vanstone de enige manier om de effecten van klimaatverandering terug te dringen.

Duurzaamheid en plantaardige producten lijken hand in hand te gaan, maar dat is niet altijd zo. De voetafdruk van plantaardige kaas is weliswaar kleiner dan die van ‘normale’ kaas, maar Vanstone schrok toen hij naar de impact van de cashewnotenproductie keek, die ze gebruiken om hun vegan kaas te maken. Voor het kweken van cashewnoten is natuurlijk veel water nodig en de noten komen vaak uit landen met slechte arbeidsomstandigheden. Daarom heeft Willicroft zich ten doel gesteld om binnen een jaar de productie van hun vegan kazen helemaal cashewvrij te maken. In plaats daarvan wil het bedrijf bonen en linzen gaan gebruiken. Deze moeten ze nu nog uit Turkije halen, maar ook daar komt binnenkort verandering in. Het bedrijf wil namelijk samen gaan werken met zuivelboeren om de gewassen ook in Nederland te kunnen laten groeien.

Hoe dat werkt? Veel boeren hebben een praktische instelling en kijken vooral naar de opbrengst. Willicroft denkt zo’n goed voorstel te hebben, dat ze boeren kunnen overtuigen om een samenwerking aan te gaan. De gewassen om plantaardige producten mee te maken verrijken bijvoorbeeld de bodem van het land, zo hebben de boeren er ook voordeel aan.

Nederland staat natuurlijk bekend om kaas en het is voor velen moeilijk om dat op te geven. Een lekkere plantaardige kaas kán dus de doorslag geven om vegan te worden en kun je een plantaardig dieet volgen zonder het gemis van kaas.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Zo maak je de lekkerste vegan sushi thuis
Gebruik ook de restjes van je groente
Israël: het eerste land met een verbod op bont
Rihanna lanceert nieuwe vegan lingerielijn

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken

Bekijk de video

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.