Plantaardig eten met de #zokanhetook-campagne

Fan van films én benieuwd naar het plantaardige voedingspatroon van andere Nederlanders? Dan hebben we goed nieuws voor je! Afgelopen maandag ging de nieuwe campagnevideo van Zo Kan Het Ook in première. Deze korte film wordt geregisseerd door Sanne Vogel en zet op een toegankelijke manier plantaardig eten op de kaart. Dit doet ze door een aantal Nederlanders te volgen die ervoor kiezen om (meer) plantaardig te eten. Plantaardig eten met de #zokanhetook-campagne dus. Een super idee als je het ons vraagt, want de non-proforganisatie laat hiermee zien dat iedereen gemakkelijk kan overstappen op een plantaardig(er) voedingspatroon.  

#zokanhetook

In de korte film maak je kennis met zes Nederlanders die allemaal verschillende plantaardige keuzes maken. Zo daagt een meisje haar moeder uit om de hele maand vega te eten, terwijl twee jongens overstappen op een veganistisch dieet vanwege het dierenwelzijn en het klimaat, maar genieten wel nog af en toe van een stukje chocolade. Hoe cool! Door de grote verschillen in plantaardige keuzes kunnen we ons als kijker waarschijnlijk wel met één of meerdere portretten identificeren.

Actrice en schrijfster Sanne Vogel regisseerde de film ter inspiratie van een plantaardigere leefstijl. ‘Ik eet zelf plantaardig maar het gaat in mijn leven niet gebeuren dat de wereld helemaal veganistisch wordt. Dat is een utopie. Ik wil met #zokanhetook niet activistisch te werk gaan. Niet extremistisch. Elke plantaardige keuze die mensen maken is mooi,’ aldus Sanne. Met haar eigen kookvideo’s probeerde Sanne Vogel al eerder mensen te inspireren om de eerste stappen richting een plantaardiger dieet te zetten. You go girl!

 

Plantaardig leefpatroon

#zokanhetook laat zien dat een plantaardiger voedselpatroon voor iedereen mogelijk is en dat de keuzes oneindig zijn. Daarnaast is het een simpele, leuke manier om een grotere bijdrage aan het klimaat te leveren en ontwikkel je een gezondere leefstijl. De organisatie is realistisch en vraagt daarom niemand om helemaal over te gaan op een plantaardige leefstijl en eet- en drinkgewoontes. Hun uitgangspunt is een gezond, duurzaam en gevarieerd voedingspatroon, terug naar de 50:50 balans. Zo kun je je weekmenu naar eigen smaak inrichten met een combinatie van dierlijke- en plantaardige producten. Dit is iets waar LTGL ook voor gaat en wij zijn dus erg blij met iemand zoals Sanne.

Een wereld waar iedereen plantaardig gaat eten zou volgens Sanne Vogel ideaal zijn. Maar juist omdat dit zo’n grote, vrijwel onrealistische stap is probeert Sanne met #zokanhetook te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om een plantaardige maaltijd te bereiden. ‘Een eerste stap zetten en een eigen bijdrage leveren is al zo goed! Er was heel lang een soort tendens van ‘wat zielig dat jij geen vlees mag’ en ‘ik zou dat nooit kunnen’. Maar het is puur een kwestie van plantaardig eten leren ontdekken,’ vertelt Sanne. ‘Ik krijg vaak de vraag hoe je een plantaardig recept aanpakt en waar je de ingrediënten kunt krijgen. Daar helpt #zokanhetook bij. Het hoeft niet ingewikkeld zijn: ook met snelle of kant-en-klare producten die je gewoon in de supermarkt om de hoek kunt kopen kun je heerlijke gerechten maken. Mensen zijn vaak verrast door de mogelijkheden en nieuwe smaken!’ Wij zijn fan van #zokanhetook, deze mag je zeker niet missen.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:
Deze cocktails op het terras zijn vegan
Soja-allergie? Dit zijn jouw vegan opties
De beste tips voor een vegan barbecue
Basissauzen: hoe maak je ze vegan?

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken
Bekijk de video
Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Meld je gratis aan als Member en ontvang meteen ons laatste e-book cadeau.

Daarnaast sturen we je de nieuwste recepten, aanbiedingen, e-books, kortingscodes, het laatste nieuws en handige tips.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.