[Persbericht] Burger King lanceert vegan nuggets in Duitsland (en nu ook een vegan Whopper in Nederland!)

Grote bedrijven spelen in op de populariteit van vleesvervangers (of moeten we zeggen: vleesopvolgers) en dat is natuurlijk fantastisch! Vorig jaar lanceerde Burger King al twee plantaardige varianten op burgers en nu komen ze met vegan nuggets! Helaas wel alleen nog in Duitsland, maar hopelijk ook snel bij ons.

De vleesvrije nuggets zijn vanaf 1 september te bestellen in geselecteerde filialen van de burgergigant. Leuk is dat het product is ontwikkeld op onze eigen bodem, door De Vegetarische Slager. Hugo Verkuil, ceo van De Vegetarische Slager, laat weten erg blij te zijn met de samenwerking en zegt over de nuggets dat ze grotendeels gemaakt zijn met groentes en over alle kipnugget-eigenschappen beschikken: erg zacht en een vleesachtige structuur van binnen, met een crispy goudbruine buitenlaag. Daarmee biedt het volgens hem een overheerlijk alternatief product voor vleesliefhebbers die hun vleesconsumptie willen verminderen.

De marketingdirecteur van Burger King Duitsland, Klaus Schäing, voegt daar aan toe dat het product ver doorontwikkeld is zodat het niet onder doet aan de standaard van het bedrijf. Burger King is daarmee de eerste fastfoodketen dat zijn klanten de kans geeft om nuggets zonder vlees te proberen, zonder dat de smaakervaring volgens hun verloren gaat. Wij willen nu wel heel graag een portie voor onze neus hebben!

Wij zijn daarin niet de enigen. Er is veel vraag naar vega(n) opties in fastfoodrestaurants. Het aanbod daar blijft tot nu toe echter nog een beetje achter – eigenlijk wel goed voor onze gezondheid – maar trekt wel langzaam aan. Burger King is daar de grote voortrekker in en heeft samenwerkingen (gehad) met meerdere producenten zoals Beyond Meat en Vivera voor hun alternatieve vleesassortiment.

In Nederland kan je bij de Burger King overigens al wel terecht voor een plantaardige burger. De Veggie King is vegan, mits je ‘m bestelt zonder saus of om een andere saus vraagt dan die er standaard op zit. Bij McDonald’s gaat het voorlopig nog niet verder dan frietjes met vegan sauzen of een Veggie Falafel Salade. Laten we hopen dat de vleesvrije nuggets en vegan burgers een grote opmars gaan maken!

UPDATE PERSBERICHT 08-09-2020
Vanaf dinsdag 8 september is de nieuwe plant-based Whopper verkrijgbaar bij Burger King in Nederland! Deze is ook gemaakt in samenwerking met de Vegetarische Slager. Misschien toch even een fastfoodketen opzoeken dan voor een keer, want we zijn wel heel benieuwd naar deze nieuwe variant!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?