Opgeruimd staat netjes: hier kun je terecht met je oude kleding

Eens in de zoveel tijd doe je er goed aan om door de inhoud van je kledingkast te gaan. Je komt misschien een broek tegen die je al even kwijt was, of vindt een oude blouse wat ooit een miskoop was en nu ineens heel leuk staat. Vaak kom je er ook achter dat je best veel hebt wat ligt te verfstoffen. Weggooien is natuurlijk hartstikke zonde. We gingen daarom op zoek naar adresjes waar je oude kleding, schoenen en accessoires kwijt kunt als je deze zelf niet meer draagt.

Houd je een grote schoonmaak of ben je bezig met het verduurzamen van je kledingkast? Dan zullen er heel wat zakken gevuld worden met kleding en schoenen die je niet meer draagt. Omdat wij een voorstander zijn van doorgeven, recyclen en upcycelen, lees je vandaag wat je allemaal kunt doen met oude kleding, schoenen en andere accessoires. Zo is jouw kast weer een stuk netter en doe je tegelijkertijd iets goeds voor je medemens en de aarde.

Kijk naar de staat van je kleding
Allereerst is het handig om te kijken welke kledingstukken en schoenen nog goed zijn. Kapotte items en kleding of schoenen die nog draagbaar zijn kunnen namelijk een andere bestemming hebben. Maak daarom twee zakken of kratten waar je onderscheid maakt tussen spullen die nog in goede staat zijn, maar niet meer bij je passen en kleding met gaten, vlekken of andere beschadigingen.

Ruilavond
Zijn je spullen nog mooi genoeg om te dragen? Organiseer een ruilavond! Trommel wat vrienden op en laat iedereen een zak meenemen. Jij vindt die trui dan wel spuuglelijk, iemand anders kan al weken opzoek zijn naar een soortgelijk exemplaar. Aan het eind van de avond heb je ook nog een mooie aanvulling voor je eigen kast. Dit is alleen niet zo’n handig idee als je juist ruimte wilde creëren…

Doneer je kleding
Wil je graag dat je gebruikte kleding goed terecht komt? Breng het dan weg! Je kunt kleding inleveren bij de kringloop of goede doelen als het Leger des Heils en Rode Kruis. Er zijn ook heel wat goede doelen te vinden met een specifieke bestemming. Zo heb je Dress to Success. Deze non-profit organisatie zamelt werkkleding in voor werkzoekende die niet veel te besteden hebben. Ze voorzien deze groep gratis van passende kleding en advies. Gooi je blazers, pantalons en accessoires dus niet meteen in de textielbak! Er zijn in iedere buurt ook genoeg bakken te vinden waar je kleding en schoenen kunt doneren. Deze gaan dan naar goede doelen of worden gebruikt voor recycling.

Kledingcontainer
We noemden ze net al eerder: kledingcontainers. Een container is een prima optie als je je oude kleding kwijt wilt. Wat veel mensen niet weten, is dat je hier ook je versleten items kwijt kunt. Wat nog goed is wordt opnieuw gebruikt en wat echt kapot is, wordt verwerkt tot grondstof of krijgt een nieuw leven dankzij recycling. Al je schone en droge kleding, schoenen, zwemkleding en ondergoed mogen in de bak. Maar ook accessoires als riemen, tassen, hoeden, petten en sjaals kun je erin gooien. Ander textiel als handdoeken, beddengoed en gordijnen zijn trouwens ook welkom. Kijk hier voor een handig overzicht.

Winkels
Tegenwoordig zijn er genoeg (kleding)winkels die blij zijn met je items. En dit hoeven vaak geen gebruikte kledingstukken van de winkel zelf te zijn. De winkels sturen het textiel op naar tweedehandswinkels of verwerken de stoffen tot iets nieuws. Wij vinden dit een heel goed initiatief!

We hopen dat we je grote schoonmaak zo een stuk makkelijker hebben gemaakt! Te doortastend te werk gegaan en nu op zoek naar een nieuwe vegan jas?

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?