Oliebollenkraam om vegan oliebollen te kopen in Nederland

Vegan oliebollen kopen, dat hoort natuurlijk helemaal bij de decembermaand. Zelf maken is leuk, maar halen bij een gezellige oliebollenkraam kan ook. Je wilt natuurlijk wel weten of die oliebol die je koopt bij de oliebollenkraam echt vegan is. Goed nieuws: de meeste wel.

Vegan oliebollen kopen

De oliebol is een echte traditie aan het einde van het jaar. Op pleinen en bij winkelcentra worden oliebollenkramen geplaatst en de heerlijke geur komt je overal tegemoet. Het gefrituurde gistdeeggerecht wordt van oorsprong zonder dierlijke ingrediënten gemaakt, met bloem, water, gist, suiker en zout. De meeste oliebollenkramen maken hun oliebollen nog altijd zonder dierlijke ingrediënten. Koop je je oliebollen bij de bakker, wees dan alert. Bakkers voegen vaker melk(poeder) toe aan het beslag, sprayen een laagje met melk over de oliebol of ze bakken in dierlijk frituurvet.

Oliebollenkramen in Nederland

De standplaats van de oliebollenkramen kan elk jaar wijzigen. Vraag voor de zekerheid na of er melk(poeder) en/of eieren in de oliebollen zijn gebruikt. Het recept, ook van de oliebollenmix, kan zijn gewijzigd, en melk(poeder) bevatten.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme stelde de meest actuele lijst samen van vegan oliebollenkramen. Je kunt per provincie kijken waar jij je zoete lekkernij kunt vinden.

Geen vegan oliebollen kopen? Maak ze dan zelf!

Je hoeft de vegan oliebollen natuurlijk niet te kopen. Je kan ze ook helemaal zelf maken. Als je tijd en zin hebt: maak zelf deze vegan oliebollen met rozijnen. Meer zin in iets anders wat goed past bij oud en nieuw? Probeer dan deze vegan appelbeignets uit. 

Samen aan de vegan oliebollen

Idee! Op Oudejaarsdag zijn veel mensen druk-druk-druk en hebben ze in de avond afgesproken bij familie of met vrienden. Nodig je vrienden eens aan het einde van de middag uit voor een glas glühwein en een oliebol. Een leuke manier om elkaar nog even te zien en alvast een goed nieuwjaar te wensen.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?