Het thuisbezorgen van maaltijdpakketten kenden we natuurlijk al, maar Veganbox maakt het nu voor iedereen heel makkelijk om originele, vegan maaltijden klaar te maken zonder dat je naar de supermarkt hoeft. Hoe fijn! Veganbox merkten in 2017 dat veganistisch eten nog niet heel toegankelijk was. Ze ontwikkelden Veganbox om veganistisch eten lekker en makkelijk te maken. En op deze manier meer mensen met plantaardige voeding kennis te laten maken!
Naast het feit dat de boxen vegan zijn, zijn ze ook zoveel mogelijk geportioneerd. Dat betekent dat de ingrediënten zijn afgestemd op het aantal personen waarvoor jij kookt. Hiermee voorkom je dat je ’s avonds halve maaltijden in de afvalbak schuift. Daarnaast wordt er bijna geen plastic gebruikt, omdat alle ingrediënten bij elkaar in één recyclebare doos zitten verpakt.
Bij bestelling van een Veganbox ontvang je drie receptkaarten. Deze kaarten helpen je in de keuken en toveren zelfs de meest onervaren koks om tot topchefs. De verse groente en fruit zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden, lokaal en biologisch. Ze gaan er wel vanuit dat je basisingrediënten als zout, peper, azijn, gedroogde kruiden en olie zelf in huis hebt. Dat zit wel goed!
Ben je net zo enthousiast als wij? Je kunt een maandabonnement nemen, een tweewekelijks abonnement samenstellen of gewoon een eenmalige bestelling plaatsen. Met een abonnement kun je via jouw account aangeven in welke week je wel (en niet) een Veganbox wilt ontvangen. De boxen worden op maandagavond of dinsdagavond tussen 17:00 en 22:00 thuis, bij de buren of (als je dat aangeeft) in de tuin bezorgd. Als je vóór het einde van de dinsdag hier bestelt, staat de Veganbox de eerstvolgende maandag bij jouw thuis!
Wij bestelden een Veganbox met drie heerlijke, totaal verschillende gerechten:
Roerbakgroenten met mangochutney
2 personen | 25 minuten | wokpan
Aangeleverd:
- 170 g zilvervliesrijst
- 200 g sperziebonen
- ½ stuk ui
- 250 g kastanjechampignons
- 2 tl kerrie- en kurkumapoeder
- ½ blik tomatenblokjes
- 2 el mangochutney
- 20 g geraspte kokos
Zelf toevoegen:
- 2 el olie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Zet water op voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet overtollig water af en zet even opzij.
- Dop de sperziebonen. Verwarm de olie in een wokpan op middelhoog vuur. Wok de sperziebonen in 10 minuten gaar. Schep de sperziebonen regelmatig om, anders worden ze snel bruin.
- Pel en halveer de ui. Snijd vervolgens in halve ringen. Voeg de kastanjechampignons en kerrie- en kurkumapoeder toe aan de wokpan en wok 5 minuten mee, tot de kastanjechampignons gaar zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en verwarm 2-3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst in diepe borden/kommen en schep hier de groenten, de mangochutney en de geraspte kokos overheen. Eet smakelijk!
Zoete aardappelsoep met sinaasappel
2 personen | 25 minuten | oven, staafmixer
Aangeleverd:
- ½ stuk ui
- 1 teentje knoflook
- ½ stuk rode peper
- 2 stuks zoete aardappel
- 1 stuk bouillonblokje
- 1 stuk baguette
- 1 stuk sinaasappel
- 100 g spinazie
- 60 g hummus
Zelf toevoegen:
- 2 el olie
- 500 ml water
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Pel en snipper de ui. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Pel intussen de knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook de rode peper fijn. Voeg de knoflook en rode peper toe aan de ui zodra deze glazig is.
- Was de zoete aardappels en snijd de uiteindes eraf. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Voeg de zoete aardappelblokjes samen met het water en het bouillonblokje toe. Draai het vuur wat hoger en breng geheel aan de kook. Draai zodra het kookt het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Leg de baguette in de oven en bak in 11-13 minuten af.
- 10 minuten van stap 3 voorbij? Pureer de soep met een staafmixer en knijp de sinaasappel naar smaak uit (let op de pitjes!). Roer de spinazie door de soep, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 à 2 minuten op laag vuur.
- Serveer de soep in kommen met het brood en de hummus ernaast. Eet smakelijk!
Penne in romige tomatensaus
2 personen | 25 minuten | oven, ovenschaal
Aangeleverd:
- 250 g cherrytomaten
- 170 g penne
- 1 stuk sjalot
- 1 teentje knoflook
- 150 g spinazie
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ flesje plantaardige room
Zelf toevoegen:
- 2 el olie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de cherrytomaten en verdeel deze in een ovenschaal. Schuif ze 20-25 minuten in het midden van de oven.
- Kook ruim water voor de penne en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
- Pel en snipper de sjalot. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan op laag vuur. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Voeg zodra de sjalot wat glazig wordt de knoflook toe aan de pan. Fruit deze 1-2 minuten mee.
- Voeg nu handje voor handje de spinazie toe tot deze slinkt. Je mag het vuur iets hoger draaien hiervoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de plantaardige room toe en laat gedurende 4-5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de penne met de romige tomatensaus en geroosterde cherrytomaten eroverheen. Eet smakelijk!
Ons oordeel? Wat ontzettend fijn dat dit nu bestaat! Het idee dat je niet meer hoeft na te denken over wat je gaat koken én dat je dan ook niet naar de supermarkt hoeft hiervoor: dit scheelt heel veel (denk)tijd. Hoe heerlijk is het dat al je producten voor je klaarliggen zodra je thuis komt van werk je simpelweg alleen een recept hoeft te volgen? Het is fantastisch dat dit nu bestaat voor vegans, want vaak zijn dit soort geniale ideeën nog niet voor zo’n doelgroep ingericht. Wij zijn de oprichters van Veganbox erg dankbaar en jullie hopelijk ook!