Nieuwe technieken voor plantaardige kaas

Door het namaken van het belangrijkste eiwit uit melk, caseïne, is het mogelijk om in de toekomst allerlei soorten plantaardige kaas te maken, volgens Those Vegan Cowboys.

Those Vegan Cowboys is opgericht in 2020 door de voormalige eigenaars van de Vegetarische slager, Jaap Korteweg en Niko Koffeman. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van vegan melk en kaas. De vraag naar plantaardige kaasvervangers is groot. De zuivelindustrie is niet duurzaam, de bijkomende milieuschade is groot en daarnaast is er voor de productie ook nog veel land en water nodig.

 

Het maken van een goede kaasvervanger is niet makkelijk. De melk dat wordt gebruikt voor het maken van kaas bestaat namelijk voor 80% uit caseïne-eiwitten, die tot nu toe alleen maar kunnen worden gewonnen uit zuivel.  

 

Voor het maken van een plantaardige vorm van caseïne is microbiële productie door middel van precisiefermentatie nodig. Dit klinkt heel moeilijk, maar in het kort betekent het dat ze de genetische informatie van caseïne in een micro-organisme brengen en die proberen te laten groeien. Zo kun je grote hoeveelheden caseïne kweken. Deze manier van melk-proteïne kweken is vijf keer minder belastend voor het milieu dan de normale productie.

 

Deze techniek ontwikkelen heeft echter tijd nodig en de kosten van deze nieuwe productievorm mogen die van de huidige productie niet al te veel overstijgen. Daarnaast duurt het in Europa ongeveer twee jaar om een akkoord op dit soort projecten te krijgen.

Jaap en Niko hebben er echter hun zinnen op gezet en zijn bereid om te investeren: ‘Het is geen makkelijk project, maar duurzame alternatieven zijn hard nodig.’

 

De missie van Those Vegan Cowboys is om de zuivelindustrie plantaardig te maken. Dit is dus een belangrijke stap in het behalen van hun doel. Het zou een goede mogelijkheid kunnen zijn om het produceren van kaas een stuk duurzamer te maken.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Zo maak je de lekkerste vegan sushi thuis
Gebruik ook de restjes van je groente
Israël: het eerste land met een verbod op bont
Rihanna lanceert nieuwe vegan lingerielijn

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Bekijk de video

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.