Nestlé introduceert ‘melk’ van gele erwten

De nieuwe zuivelvervanger!

Nestlé introduceert een erwtendrank als zuivelvervanger in Nederland. Dat klinkt vreemd, maar dat is het volgens hen absoluut niet. We hebben de plantaardige melk nog niet kunnen proeven, maar zijn wel erg nieuwsgierig geworden.

De introductie van een plantaardige melkvervanger op basis van erwten is opmerkelijk te noemen. In Europa zijn de zuivelalternatieven vrijwel altijd gemaakt van soja, haver, amandelen of rijst. De drank, die de naam Wunda kreeg, heeft een hoge voedingswaarde en de goede hoeveelheid proteïne.

Tijdens de coronacrisis zijn we meer gaan nadenken over hun voedselconsumptie en met name de duurzaamheid van voeding. Ook moesten we veel thuis koken, waardoor de vraag naar plantaardige alternatieven toenam. Binnen zes maanden was het product ontwikkeld door het R&D team van Nestlé. Peulvruchten hebben een aanwezige smaak en textuur, maar volgens hen is dat in hun nieuwe drank helemaal niet het geval.

Wunda wordt gemaakt van erwten uit Frankrijk en België, de productie vindt plaats in Spanje. Door de Europese productie en het gebruik van hernieuwbare energie, is het product vrijwel CO2-neutraal. Als eerste zal het te koop zijn bij Jumbo, daarna volgen de andere grote supermarkten. Wunda is te verkrijgen in de smaken original, ongezoet en chocolade.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?