Mindfulness podcasts: 5 x hélemaal zen

Rennen, vliegen en nooit tijd om heel eventjes stil te staan? Luister dan eens naar deze mindfulness podcasts en dwing jezelf tot een momentje van even niets doen. Door te luisteren naar deze rustgevende stemmen creëer je weer innerlijke rust voor jezelf. Je staat weer stil bij dagelijkse geluksmomentjes en wordt je bewust van al het mooie om je heen. Aan de slag! Maar wel rustig aan natuurlijk.

Onderdeel van een mindfulness leven is mediteren. Dit schijn je het beste te leren door ernaar te luisteren. In Amerika zijn er al talloze apps, video’s en podcasts te vinden op dat gebied, maar in Nederland valt het nog een beetje tegen. Wil je ook wat meer geluk vinden of je wat happier voelen? Deze mensen helpen jou daarbij. Om jou kennis te laten maken met deze ‘gelukkige’ mensen, krijg je meteen weer een opfrislesje Engels. De meeste afleveringen zijn namelijk in het Engels. Hieronder vind je de populairste podcasts van dit moment!

 

10% Happier

De podcast 10% Happier komt van Dan Harris. Het is een vervolg op zijn gelijknamige bestseller. Dit boek heeft hij geschreven om meditatie laagdrempelig te maken. Nou, dat is gelukt, want het is immens populair geworden! Inmiddels is er ook een app en een podcast gelanceerd, zodat je altijd en overal kunt mediteren.

 

Gretchen Rubin

Gretchen Rubin is de auteur van het boek ‘The Happiness Project’, vertaald in het Nederlands onder de titel ‘Het Geluks Project’. Ze vertelt hoe ze erachter komt dat ze alles heeft wat haar hart begeert, maar toch niet echt gelukkig is. In twaalf maanden pakt ze haar dagelijks leven aan om echt gelukkig te worden. Inmiddels heeft zij ook podcasts genaamd Happier. Er staan er al ruim 250 online, waarin ze verschillende aspecten van een gelukkig leven met je deelt.

 

Oprah’s SuperSoul conversations

Oprah Winfrey is toch wel érg fijn om naar te luisteren. In haar mindfulness podcasts heeft ze een selectie gemaakt van interviews met kennisleiders, auteurs van bestsellers, spirituele leiders en gezondheids- en welness-experts. Zo is er onder andere een aflevering met Suzy Amis Cameron. Zij is de schrijfster van het boek ‘The One Meal a Day Plan’. Hierin beweegt ze mensen om minimaal een maaltijd per dag plantaardig te eten. Voor je eigen gezondheid, de planeet en de omgeving. Superinteressant!

 

Untangle

Dit is de podcast van de populaire app Meditation Studio by Muse. Deze app leert je op een simpele manier mediteren. In de afleveringen worden verschillende experts geïnterviewd en praten ze over van alles: van mindfulness tot breingezondheid, en van interessants over leiderschap tot obstakels in het leven. Er staan inmiddels al meer dan 200 podcasts online. Hier ben je dus wel even zoet mee.

 

The Self-help Podcast   

In deze podcasts spreken ondernemer Edward Lamb en psychotherapeut Sean Orford over interessante zaken. Denk aan: emotionele gezondheid en gesteldheid in het dagelijkse leven, hoe ontstaan ‘winterblues’, hoe verbeter je jouw geheugen en wat is het belang van de natuur. Op al deze vragen krijg je antwoord in de inmiddels 335+ afleveringen.

 

 

 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?