Keto in een plantaardig dieet: 3 tips

Keto in een plantaardig dieet: 3 tips

Het ketogeen dieet wordt steeds populairder. Binnen dit dieet wordt er gekozen voor het beperken van koolhydraten. De bedoeling is dat men in ketose terechtkomt. Dit betekent dat het lichaam vet begint te verbranden om aan energie te komen. Meestal wordt een grens tussen de 20 en 50 koolhydraten per dag aangehouden. Best lastig, want in de meeste producten zitten wel wat koolhydraten. De bekendste voorbeelden zijn brood, pasta, rijst, enzovoorts. In plaats daarvan eten mensen binnen een ketogeen dieet vaak juist meer vlees en vis om aan eiwitten en energie te komen. Dit betekent echter ook direct dat keto eten in een plantaardig dieet een stuk lastiger wordt. Voor hen blijven er veel minder alternatieven over. 

Gelukkig betekent dit niet dat het ketodieet onmogelijk is voor vegetariërs en veganisten. Ook voor hen zijn er genoeg alternatieven. Wel vraagt het om een flinke dosis creativiteit en vooral weten wat je wel of juist niet kunt eten. Je kunt een keto dieet schema speciaal voor veganisten volgen, maar je kunt ook zelf een schema of dieet ontwikkelen. In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen. 

Eet nog meer groente dan je gewend bent 

Hou je als veganist niet zo van groente? Dan is een ketogeen dieet wellicht minder geschikt. Als je ook niet veel groente eet, dan blijft er nog maar weinig eten over wat je wel kunt nuttigen. Groenten zijn namelijk dé manier om jezelf voldoende energie te leveren en zo min mogelijk koolhydraten te eten. Let wel op het soort groente dat je eet. Sommigen bevatten meer koolhydraten dan je denkt. Als je vegetariër bent, kun je de verschillende groenten ook aanvullen met eieren en zuivelproducten. 

Er zijn tegenwoordig heel veel alternatieven voor vlees en vis te vinden in de supermarkten. Deze producten zijn over het algemeen een heel lekker alternatief en soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Helaas bevatten ze ook vaak veel koolhydraten. Daarom is het goed om de verpakkingen in de gaten te houden. Met name in het begin kan dit nog best lastig zijn. Maar je zult merken dat dit steeds makkelijker wordt. 

Gezonde vetten 

Tijdens een ketogeen dieet eet je vaak meer gezonde vetten dan je normaal zou doen. Dit om aan voldoende energie te komen. Als vegetariër of veganist is dit misschien nog wel belangrijker. Voor jou is het namelijk lastiger om aan de benodigde hoeveelheid calorieën te komen, omdat veel alternatieven niet gegeten kunnen worden. Gelukkig kun je veel gezonde vetten halen uit producten die ook binnen een plantaardig dieet passen. Denk hierbij aan olijfolie, avocado, kokosroom, olijven en noten en zaden. 

Sluit je aan bij groepen voor een ketogeen dieet 

Het kan best lastig zijn om de juiste verhoudingen tussen eiwitten en vetten te vinden. Zeker voor veganisten. Daarom is het verstandig om je bij online groepen aan te sluiten voor een ketogeen dieet. Hier vind je tips en kun je recepten en informatie uitwisselen. 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?