Advertentie

Hoe word ik vegan?

De eerste stap naar een ander eetpatroon heb je al gezet. Je hebt namelijk een doel voor ogen. De tweede stap? Dat is gewoon beginnen. Bepaal je menu voor de komende dagen en maak een boodschappenlijstje. Let’s go!

Weekmenu bepalen

Op de LTGL website vind je superveel lekker recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Met ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Wil je het jezelf extra makkelijk maken de komende periode voor je overstap naar een plant based lifestyle? Bestel dan het Easy Vegan Weekmenu. Je krijgt dan elke vrijdagochtend voor een week gezonde en plantaardige dinerrecepten in je mailbox. Je staat niet langer dan 30 minuten in de keuken en je krijgt de complete boodschappenlijst erbij. De ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Makkelijker kunnen we het niet maken…

Omdenken

Denk je nog vaak vanuit vlees, vis, ei en zuivel? We beloven je: elk recept is te veganizen. Het omdenken kost misschien even tijd, maar als je eenmaal door hebt hoe je dierlijke producten kunt vervangen door plantaardige, weet je niet beter meer. Handig zijn lijstjes waarin je kunt zien hoe je het ene door het andere vervangt. Zoals deze 10 eivervangers

Tip! Heel praktisch: probeer het schap vleesvervangers uit. Burgers, schnitzels, ‘kip’-stukjes, plantaardig gehakt, het is er allemaal. Dat maakt plantaardig koken met bestaande recepten wel heel makkelijk. Onze favoriet: vegan spekjes. Hiermee geef je elk gerecht een upgrade.

Documentaires kijken

Om je te motiveren en inzicht te geven, zijn er tal van documentaires over veganisme, gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Zoals Meat the truth (veehouderij stoot meer broeikasgassen uitstoot dan al het vervoer) of Sea the truth (de enorme bedreigingen voor het onderwaterleven). Ook Cowspiracy over de invloed van vlees- en zuiverproductie op de aarde is een echte eyeopener.

Mindset

Verandering in gewoontes kost 30 dagen. Gun jezelf die tijd. Houd je doel voor ogen en kijk wat voor jou werkt. Nog een paar tips.

  • Met maaltijden preppen voorkom je dat je bij honger naar non-vegan food grijpt.
  • Je kunt ook eerst alleen thuis vegan eten, als je het lastig vindt om het aan te geven bij familie en vrienden of als je uit eten gaat.
  • Op de website en op onze Instagram en Facebookpagina proberen we je zo veel mogelijk te inspireren. Maar wij zin niet de enigen, dus kijk vooral rond op sociale media om je motivatie te blijven vinden.
Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41
Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met…
17x superfoods

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?