Hoe houd je planten in leven?

Planten maken je huis een stuk gezelliger, zowel binnen als buiten kan een mooi gekleurde plant het verschil maken. Er bestaan zoveel verschillende soorten en (helaas) heeft elk een andere gebruiksaanwijzing. Gelukkig gelden er een paar algemene richtlijnen om je planten in leven te houden. Op naar het tuincentrum, geef kleur aan je huis en wees lief voor je planten.

Zet de plant op de goede plek

Check op de omschrijving of online hoeveel licht je plant nodig heeft. Houdtie van zonlicht? Geef hem dan een plekje bij het raam of buiten waar veel zonlicht valt. Zegt de omschrijving schaduw, zoek dan een hoekje met weinig licht.

Water geven

Vergeet je plantjes geen water te geven! Een dagje te laat maakt vaak niet uit, maar laat er geen week overheen gaan. Wees niet te enthousiast want de meeste planten houden niet van teveel water. Laat tussen het gieten door het bovenste laagje aarde een beetje drogen, zo voorkom je dat de wortels gaan rotten. Zet desnoods een wekker of noteer in je agenda wanneer de dorst weer gelest moet worden. Voel voordat je water gaat geven altijd even aan het oppervlak van de aarde. Nog vochtig? Wacht dan nog een dagje.

Voeden

Eigenlijk is een plant net een kind. Naast water en aandacht geven, moet je de plant ook voeden. Kamerplanten hebben aan één keer per jaar een grondlegger voedingspil genoeg. Plantenvoeding ondersteunt de groei en kan dus het best gegeven worden in het groeiseizoen. Voor de meeste planten is dit in de lente en de zomer. Wanneer je plant in de winter in een ruststand gaat, is extra voeding niet nodig. Vanaf maart, als de dagen weer langer worden, kun je beginnen met voeding geven. Als je een plant net hebt verpot in nieuwe aarde, is voeding niet meteen nodig, dit zit standaard in de potgrond.

Bescherm je planten

Buiten kunnen de planten aangevreten worden door insecten en slakken. Wij zijn geen voorstanders van vergif en andere dieren bestrijding, wij kiezen liever voor een vriendelijkere manier om de beestjes op afstand te houden. Koffiedik bijvoorbeeld! Niet weggooien, maar over je planten gooien. Het zuurtegraad wordt niet gewaardeerd en je planten zullen met rust gelaten worden. De koffiedik bevorderd ook de groei, echt een aanrader dus!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?