Het verschil tussen bloem en meel

Het zou toch jammer zijn als je koekjes mislukken omdat je per ongeluk meel hebt gebruikt in plaats van bloem. De witte poeders zijn bijna identiek aan elkaar en worden daarom vaak door elkaar gehaald. Wij leggen je met alle liefde uit wat het verschil tussen bloem en meel is, zodat het nooit meer fout hoeft te gaan!

Van bloem en meel door elkaar gebruiken word je niet heel vrolijk, en jouw baksels ook niet. Bloem gebruik je voornamelijk voor het bakken van koekjes, een cake of een taart. Van meel maak je juist brood of vegan pannenkoekjes. Er is dus wel degelijk een verschil tussen bloem en meel.

 

Meel

Als je granen helemaal fijnmaalt, houd je meel over. Hiervoor kan elke graansoort gebruikt worden, zoals tarwe, mais en rogge. Tijdens dit proces vermalen ze de hele graankorrel, dus ook de kiem, kern en zemelen. Op deze manier behoudt het meel de vezels en eiwitten die de graankorrels bevatten. Het voedzame, witte poeder dat je overhoudt is wat grover van structuur dan bloem.

 

Bloem

Als je meel zeeft, krijg je een heel fijn poeder. Dit is bloem! Tijdens het zeven gaan de voedingsstoffen van het meel verloren, omdat je de kiemen en zemelen verwijderd. Het overblijvende poeder is glad en voelt heel zacht aan, maar is dus wel minder gezond. Voor het bakken gebruik je vaak zelfrijzend bloem. Dit is een combinatie van bloem en een klein beetje bakpoeder. Door zelfrijzend bloem voor je muffins te gebruiken, gaan ze sneller rijzen. In de supermarkt vind je dit als zelfrijzend bakmeel, om het extra makkelijk te maken!

 

Helemaal niet zo ingewikkeld, toch? Je moet het gewoon even weten!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Superhandig lijstje: natuurlijke, milieuvriendelijke en vegan schoonmaakmiddelen
Plantaardige kaas van Willicroft wordt duurzamer
Seasogood komt met visvrije tonijn
TU Delft opent eerste vega universiteitskantine van Nederland

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

De fijnste vegan producten

Wat eten we vandaag?

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.