Het verschil tussen bloem en meel

Het zou toch jammer zijn als je koekjes mislukken omdat je per ongeluk meel hebt gebruikt in plaats van bloem. De witte poeders zijn bijna identiek aan elkaar en worden daarom vaak door elkaar gehaald. Wij leggen je met alle liefde uit wat het verschil tussen bloem en meel is, zodat het nooit meer fout hoeft te gaan!

Van bloem en meel door elkaar gebruiken word je niet heel vrolijk, en jouw baksels ook niet. Bloem gebruik je voornamelijk voor het bakken van koekjes, een cake of een taart. Van meel maak je juist brood of vegan pannenkoekjes. Er is dus wel degelijk een verschil tussen bloem en meel.

 

Meel

Als je granen helemaal fijnmaalt, houd je meel over. Hiervoor kan elke graansoort gebruikt worden, zoals tarwe, mais en rogge. Tijdens dit proces vermalen ze de hele graankorrel, dus ook de kiem, kern en zemelen. Op deze manier behoudt het meel de vezels en eiwitten die de graankorrels bevatten. Het voedzame, witte poeder dat je overhoudt is wat grover van structuur dan bloem.

 

Bloem

Als je meel zeeft, krijg je een heel fijn poeder. Dit is bloem! Tijdens het zeven gaan de voedingsstoffen van het meel verloren, omdat je de kiemen en zemelen verwijderd. Het overblijvende poeder is glad en voelt heel zacht aan, maar is dus wel minder gezond. Voor het bakken gebruik je vaak zelfrijzend bloem. Dit is een combinatie van bloem en een klein beetje bakpoeder. Door zelfrijzend bloem voor je muffins te gebruiken, gaan ze sneller rijzen. In de supermarkt vind je dit als zelfrijzend bakmeel, om het extra makkelijk te maken!

 

Helemaal niet zo ingewikkeld, toch? Je moet het gewoon even weten!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?