Gas én stroom?! Ga nu voor alleen stroom!

Wil je duurzamer en groener gaan leven? Een mogelijke stap is de verandering van energieleverancier en het pakket dat je neemt. Want wist je dat je tegenwoordig ook alléén stroom kan afsluiten bij een energiemaatschappij? Maar dat is niet het enige: groene stroom is ook nog eens een optie!

We proberen je zo veel mogelijk handvaten te geven om milieubewuste keuzes te maken waarmee je iets goeds doet voor de aarde, iets wat jou vervolgens persoonlijk ook goedgehumeurd stemt! Eén van de mogelijkheden zit in je eigen huis, een plek waar je dagelijks bent en waarbij je een relatief grote positieve invloed kan uitoefenen (omdat je er zo veel tijd spendeert en dus ook veel gebruik maakt van de voorzieningen). Je kan namelijk kiezen voor een nieuw soort energiepakket, waarbij je nu ook alléén stroom kan afnemen (in plaats van gas erbij). De tijd dat je per se een gecombineerde deal moet sluiten is voorbij!  
 
In bijna alle nieuwbouwhuizen tegenwoordig worden er geen gasleidingen meer aangelegd. Aardgas gaat verdwijnen uit woningen en meer duurzame energie-opties voor bijvoorbeeld koken en het verwarmen van je huis komen daarvoor in de plaats. De steeds weer stijgende gasrekening wordt daardoor ook vervangen door een lagere stroomrekening. Stroom kan veel duurzamer je huis in komen, en het kan allemaal nog beter als je ook nog zelf elektriciteit gaat opwekken (met bijvoorbeeld zonnepanelen). Klinkt je dit allemaal goed in de oren? Dan verwijzen we je graag naar bijvoorbeeld Greenchoice. Daar kan je tegenwoordig heel eenvoudig een contract voor alleen stroom afsluiten. Dat is echter nog niet alles: bij de meeste energiemaatschappijen wordt er nu ook gezorgd voor zogenaamde ‘groene stroom’ in je huis. Op die manier krijg je windstroom gewoon uit de Nederlandse windmolens bijvoorbeeld! Die stroom kan dan komen van onder andere molens van agrariërs of uit windparken op zee. De stroom komt dus van dichtbij! Zo houden we de weg van de stroom vanaf de energie-opwekkers naar de huizen toe kort en vergroenen we samen Nederland weer een beetje meer. Wie wil dat nou niet? 
 
Een belangrijke factor waar je op kan letten bij je overstap naar alleen (groene) stroom is de milieukeur. Dit is een streng keurmerk voor windenergie en geeft aan dat de energiemaatschappij echt duurzaam te werk gaat. De stichting van Milieukeur stelt namelijk hoge eisen aan duurzame stroom (hoger nog dan de gewone wet- en regelgeving van de overheid). Als je dus aan dit keurmerk voldoet ben je ‘groener dan groen’. 
 
Mocht je dus in jouw duurzame huis waar al geen gas in gebruikt wordt (way to go!) willen overstappen naar een eerlijke energieleverancier? Of heb je al een energiecontract voor gas met een andere leverancier maar wil je voor je stroom wel overstappen naar groene stroom opgewekt in ons eigen kikkerlandje? Wij zouden zeggen: “Niet nadenken, maar doen! Ga voor groen!” 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?