Eerste stappen naar een gezondere levensstijl

Misschien had je als goed voornemen dit jaar om gezonder te leven en is het lastiger dan je dacht? Hier vind je wat handvatten om de eerste stappen naar een gezondere levensstijl iets makkelijker te maken en lees je wat hierbij de aandachtspunten zijn.

Bepaal je drijfveren

Met niet al te grote stappen kun je al veel bereiken om iets gezonder te gaan leven. Gedragsverandering kan niet in een keer, dus pas steeds weer iets nieuws toe, stap voor stap. Je hebt verschillende fases richting gedragsverandering. Denk aan bewustwording, afweging en besluitvorming. Dan komt gedragsverandering zelf en daarna gedragsbehoud. Maar, ook daarna kun je nog weleens naar je oude patronen terugvallen.

Wat helpt is om voor jezelf te bepalen waarom je een gezondere levensstijl wilt. Schrijf het op en help jezelf daarmee herinneren waarom je het doet.

Drie pijlers voor een gezondere levensstijl

Een gezondere levensstijl kan op verschillende vlakken beginnen. Wij hebben drie pijlers die we graag willen uitlichten en waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn om mee te nemen richting een nieuwe levensstijl.

Beweging

Beweging draagt bij aan een sterk lichaam en een goede conditie. Daarnaast helpt bewegen je (en jouw organen) gezond te houden.

Beweging is daarbij echt niet alleen heel erg intensief sporten. Ook een stukje lopen, fietsend naar het werk of de supermarkt en de trap pakken – in plaats van de lift – kan al enorm helpen. Let er met intensief sporten op dat je ook je lichaam de kans geeft om te herstellen.

Voeding

Voeding kan natuurlijk niet ontbreken bij de stappen naar een gezondere levensstijl. Maar wat is nou gezonde voeding? De definitie zit waarschijnlijk in ‘je lichaam voeden met wat het nodig heeft qua voedingsstoffen’. Niet te veel en niet te weinig. Er zijn veel richtlijnen voor gezonde voeding, maar daarnaast heeft iedereen ook nog eigen wensen en behoeftes.

Wij richten ons op plantaardig eten. Als je plantaardig eet op een verantwoorde manier, kan het een goede stap zijn naar een gezondere levensstijl. Daarnaast is er ruimte voor veel groenten en fruit in een plantaardig voedingspatroon en spelen ook peulvruchten een grote rol. Met deze producten krijg je van bepaalde vitamines en mineralen voldoende binnen. Wel is het met een vegan voedingspatroon van belang dat je met veel aandacht met eiwitten omgaat en zorgt dat je deze voldoende binnenkrijgt. En, niet alles kun je altijd voldoende uit plantaardige voeding halen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine B12, D3 en omega 3. Let daar dus ook nog extra op.

Mentaal

Een goede mentale staat mag niet onderschat worden als het gaat om gezondheid. Heb je het idee dat je mentaal ondersteuning nodig hebt? Zoek deze vooral op! Af en toe handvatten krijgen en met iemand praten kan iedereen enorm helpen en hoort absoluut bij een gezondere levensstijl. Ook voldoende slaap past bij een fijne, energieke manier van leven. Voor zowel je mentale als fysieke gesteldheid is het van belang. Meer lezen over slaap? We schreven eerder een artikel over slaap in relatie tot een gezond gewicht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?