Drie producten van Holland & Barrett om van je zondag een verwendag te maken!

Mmmmh, zondag. De perfecte dag om even wat self-care toe te passen. Daarvoor hoef je helemaal niet naar een wellnesscentrum te gaan, want thuis kan je net zo goed volledig tot rust komen en jezelf flink verwennen. Holland & Barrett heeft ons drie soorten producten/ingrediënten getipt om van je zondag een ultieme zendag te maken!

Pure Epsom zout
Heb je een bad thuis? Een 
Epsom zoutbad is dan zeker een aanrader! Epsom zout heeft een hoog gehalte aan magnesium en dat is goed voor je spieren. Gezien magnesium snel wordt opgenomen via de huid, zal je het effect snel merken als je een Epsom zoutbad neemt. Het helpt direct om vermoeide spieren en gewrichten te ontspannen en heeft een algeheel rustgevend effect. Een voetenbad is ook mogelijk!
 
Leuk om te weten: de benaming komt van de plek waar dit zout in 1618 voor het eerst werd gewonnen, namelijk het Engelse stadje EpsomDankzij de aanwezigheid van minerale bronnen met bijzondere zoutlagen bloeide Epsom, wat dichtbij Londen ligt, in de 18e eeuw op als kuuroord en werden de magnesiumbronnen veelvuldig bezocht door welgestelde Britten. Vandaag de dag is dit Engelse zout nog steeds erg geliefd omwille van de heilzame werking die het zou hebben en wordt het magnesiumsulfaat veelvuldig gebruikt als een alternatieve behandeling voor verschillende kwaaltjes, voornamelijk dankzij het hoge gehalte aan – je raad het al – magnesium.

Aroma diffusers en Essentiële oliën
Wil je niet met je voeten of je hele lichaam in bad maar gewoon lekker op de bank onder een dekentje een lekker gevoel van ontspanning creëren? Probeer dan een aroma diffuser! De belangrijkste functie van een aroma diffuser is het verspreiden van geur. Door middel van snelle en hoogfrequente trillingen worden water en een essentiële olie (zie hieronder) omgezet in nevelOok dienen aroma diffusers als luchtbevochtiger, zo verspreid je niet alleen je favoriete geur, maar bevochtig je ook gelijk de lucht. 

Het gebruik van een aroma diffuser is een vorm van aromatherapie (wierook aansteken zou bijvoorbeeld ook mogelijk zijn maar dat bevordert de luchtkwaliteit in je huis niet zo) die je kan toepassen om even tot rust te komen en alle spanning van je te laten afglijden. De rustgevende geuren helpen je ook vaak om gemakkelijk in slaap te vallen, dus dit is perfect voor een heerlijk zondagmiddagdutje of voor een goede nachtrust om weer uitgeslapen aan een nieuwe week te kunnen beginnen. Redenen genoeg dus om een aroma diffuser in huis te halen!

Essentiële olie, ook wel bekend als etherische olie, is een geconcentreerd mengsel van aromatische bestanddelen afkomstig van planten. De hoge concentratie van aromatische bestanddelen zorgt ervoor dat de soort olie makkelijk te herkennen is aan de geur van de plant. De olie wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant: de bloesem, de vrucht, de zaden, de bladeren, de schil, de schors of het hout van stammen, takken en wortels. Planten bevatten vaak slechts een heel klein percentage etherische olie, dus het is een lang proces om een heel flesje vol aan essentiële olie vol te krijgen.  

Elk hoofdingrediënt van een essentiële olie heeft een andere werkingEr zijn dan ook een hoop verschillende opties aan etherische oliën om te kopen en te gebruiken in een aroma diffuserEerder zochten we al voor je uit wat de meest bekende essentiële oliën zijn en wat deze specifieke soorten voor je kunnen betekenen. De keuze is in ieder geval reuze. Zo kan je elke keer weer variëren! 

Dit weekend dus even relaxen thuis? Haal dan je benodigdheden bij de Holland & Barrett en genieten maar! Enjoy!

 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?