Dole ontwikkelt in samenwerking met Ananas Anam vegan leer

S’ werelds grootste groenteen fruithandel, Dole, gaat in samenwerking met fabrikant Ananas Anam de restanten van hun ananassen omtoveren tot Piñatex leer. Een ruimere keuze aan duurzame producten voor ons en tegelijkertijd willen ze voedselverspilling verminderen Win-win!  

Het probleem

Voedselverspilling is een enorm probleem. Fruit dat gemakkelijk beschadigd raakt of snel bederft, zorgt ervoor de cijfers erg hoog uitschieten. Wist je dat ongeveer 45 procent van alle geproduceerde groenten en fruit uiteindelijk verloren gaat? En als één van de twee grootste ananas producenten in Europa en Noord-Amerika speelt Dole hier dus een grote rol in. Tot nu, time for a change!

De oplossing

Meestal verbrandt de industrie ananasbladeren of stuurt ze naar stortplaatsen. Dit draagt bij ​​aan de uitstoot van methaan en andere schadelijke stoffen. Zo zonde, als je er ook plantaardig leer van kunt maken! Door ananasbladeren te gebruiken als basis in de productie van de stof, zorgt Piñatex ervoor dat er niets verloren gaat en biedt het een duurzaam en diervriendelijk alternatief voor traditioneel leer.

De enorme omvang van het nieuwe partnerschap van Piñatex en Dole biedt de bedrijven ook een unieke kans om de boerengemeenschappen te ondersteunen en tegelijkertijd het groeiende wereldwijde enthousiasme voor veganistisch leer te vergroten.

Omdat het leer wordt gemaakt van ‘afvalhoeven er voor de productie geen nieuwe milieu bronnen ingezet te worden. Ananasleer draagt niet alleen bij aan de vermindering van verspilling, het eindproduct is duurzamer dan zowel traditioneel leer als veganistische alternatieven zoals PVC.

Grote merken die Piñatex ananasleer gebruiken

Eerder werden wij al enthousiast van het nieuws dat Nike sportschoenen van ananasleer op de markt heeft gebracht. Ook H&M, Hugo Boss en Paul Smith hebben producten met het leer ontwikkelt. En echt mega gaaf nieuws: Hilton heeft in samenwerking met Ananas Anam ‘s werelds eerste, volledig veganistische suite geïntroduceerd. Daar willen wij best een nachtje verblijven ;).

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?