Dit is waarom jij zou moeten beginnen met yoga

De cobra pose, de Downward-facing dog… het klinkt allemaal heel spannend en knap lastig. Yoga zou goed zijn tegen stress, je wordt er flexibeler en krachtiger door en je krijgt er een flinke energiekick van. Het proberen waard dus, denken wij zo. Maar waar begin je nu precies? En wat doen al die yoga oefeningen nu eigenlijk voor je? Wij doken de wonderende wereld van de yoga oefeningen in en zochten het voor je uit. Dus, rol je matje maar vast uit, dan geven wij je wat tips.

Yoga komt oorspronkelijk uit India en betekent ook wel ‘verbinden’ (van lichaam en geest). Als we het over yoga hebben, bedoelen we vaak Hatha-yoga. Bij Hatha-yoga ligt de focus vooral op je lichamelijke houding en ademhalingstechnieken. Dit klinkt nog steeds vrij vraag en we snappen dat yoga misschien een aantal vragen met zich meebrengt. Wij gaan wat vragen voor je beantwoorden, dus lees snel verder!

Waarom zou je beginnen met yoga?

Yoga heeft echt enorm veel voordelen. Het is allereerst een ontzettend goede manier om te ontspannen. Ademhalingsoefeningen helpen hier enorm bij. De bedoeling is dus dat na een lesje yoga je stressgehalte al stukken lager zal zijn! Daarnaast is het een prima manier om je gedachten even aan de kant te zetten en je hoofd leeg te maken. Me-time dus! Studies hebben aangetoond dat het je slaap zelfs kan bevorderen. Ook voor je lichaam is yoga een dikke aanrader. Je spieren worden sterker en je lichaam wordt een stuk flexibeler! Genoeg redenen dus om van nog zo’n ontspannende work-out te starten, maar hoe doe je dat dan? Wij vertellen je graag wat basishoudingen.

We beginnen met de Kindhouding. Deze pose is voor vrijwel iedereen een makkie. Je gaat zitten op je knieën, met je hielen tegen je zitvlak. Vervolgens buig je voorover, zodat je voorhoofd op de mat terecht komt. Je armen leg je zo gestrekt mogelijk bovenaan je yogamatje. Deze houding kan als rustpunt dienen voor of na andere (uitdagende yoga oefeningen) en laat je dus echt even helemaal tot rust komen.

Dan gaan we het al iets ingewikkelder voor jullie maken. De volgende oefening heb je ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen, maar de naam? De Krijger 2 (jup, wij hebben het ook niet bedacht). Deze houding versterkt je balans én je benen (win-win dus). Je gaat staan in een grote spreidstand waarbij je voeten op één lijn staan. Draai je rechtervoet naar buiten (zodat je tenen naar de zijkant voorkant wijzen). Je rechterbeen buig je tot je knie recht boven je enkel staat. Zorg voor een hoek van 90 graden! Je andere been is gestrekt. Je armen spreid je zijwaarts tot ze op schouderhoogte staan. Houd je schouders laag en ontspannen. Deze oefening herhaal je naar de andere kant. We willen namelijk niet dat we straks scheef gaan lopen, omdat we alleen de ene kant ontspannen en trainen.

De laatste is nog wat uitdagender: de Neerwaartse Hond. Deze houding is TOP, want het zorgt voor een betere doorbloeding in de organen. Ook worden je buik- én beenspieren op de proef gesteld. Dat scheelt weer een aantal squats! Om in deze positie te kunnen komen, ga je op handen en knieën zitten. Je handen staan onder je schouders, je knieën een klein stukje uit elkaar. Zodra je lichaamsgewicht rust op je handen, strek je zowel je armen als je benen, waardoor je billen naar boven komen (en jij in een soort hoek komt te staan). Vervolgens strek je je uit van je kruin tot je stuitje. Je rug, nek en armen houd je in een rechte lijn. Duw je hielen in de grond. Doel is om één tot drie minuten in deze houding te blijven staan. Dan ben je helemaal zen en een stukje sterker!

Zoals jullie wel zullen begrijpen, zijn we er nog lang niet met dit lijstje. Daarom raden we je ook zeker aan om lekker een lesje te volgen of op Youtube eens te zoeken naar video’s voor beginners. Dan ben jij in no time helemaal zen!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?