Advertentie

Deze modehuizen bannen bont 

Als Living the Green Life willen we nooit met de vinger wijzen, maar als het gaat om bont, maken we een uitzondering. Wij staan pal achter de organisatie Bont voor Dieren. Dankzij de inspanningen van hun team én bewustwording bij veel mensen gaat bont steeds meer in de ban. Ook bij deze grote modehuizen. Hoera!

Bont: hoe je het ook wendt of keert, het blijft de vacht van een dier dat speciaal voor dit doel is gedood. Dieren worden hiervoor gefokt of in het wild gevangen. In beide gevallen gaat het er niet diervriendelijk aan toe. En ecologisch bont? Fokkers willen het je graag doen geloven. Maar de waarheid is, dat bont over het algemeen bewerkt is met giftige stoffen. Bont voor Dieren kan je hier alles over vertellen.

Bontvrij: daarom!

De reden voor steeds meer merken om te stoppen met bont, is de aanhoudende vraag van de consument naar duurzame en diervriendelijke producten. Deze materialen die gebruikt worden voor kleding zijn in elk geval duurzaam én vegan.

Welke grote(re) merken stoppen met bont?

In mei 2021 kondigde het designermerk Valentino aan om te stoppen met bont. Vanaf de collectie voor 2022 kiest Valentino voor alternatieve materialen om tegemoet te komen aan meer ethisch ingestelde klanten. Het merk treedt in de voetsporen van een aantal andere luxe labels.

Het Amerikaanse Saks Fifth Avenue bijvoorbeeld zal vanaf eind 2022 geen producten met bont meer aanbieden. Grote warenhuizen als Macy’s, Bloomingdales en Nordstrom gingen Saks voor.

Eind maart van dit jaar kondigden modemerken Alexander McQueen en BALENCIAGA aan dat ze bontvrij gaan. De aankondiging werd gedaan in het registratiedocument van Kering, het Franse bedrijf waar de merken onderdeel van zijn. Modehuis Gucci, dat hier ook onder valt, ging de merken in de zomer van 2018 voor.

Onlangs werd bekend dat het wereldwijd bekende merk Canada Goose stopt met het gebruik van bont in hun kleding. Dit is eigenlijk al sinds vorig jaar zo, alleen was de kleding mét nog verkrijgbaar.

Het Canadese luxe modemerk Moose Knuckles is het nieuwste merk dat in juni 2021 aankondigde dat het alle productie met bont beëindigt. Het bedrijf is per eind 2022 bontvrij.

Europees fokverbod

Eind juni 2021 hebben de Nederlandse en Oostenrijkse regering een initiatief gepresenteerd in de Europese Raad. Dit roept de Europese Commissie op om actie te ondernemen om de bontfokkerij in de EU permanent te beëindigen op basis van dierenwelzijn, ethiek en gezondheidsrisico’s voor mens en dier. Het zal je niet zijn ontgaan dat de coronapandemie hierin een rol speelt, aangezien op méér dan 400 pelshouderijen in Europa dieren besmet raakten en geruimd moesten worden. Het initiatief werd al door 12 EU-lidstaten ondersteund. In Israël is het al zover: dit is het eerste land ter wereld waar bont verboden is.

Wil je weten of jouw favo kledingmerk bontvrij is? Check de Bontvrijlijst. 

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Snelle vegan recepten zodat je snel aan tafel kunt
Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?