Deze groenten laat je makkelijk opnieuw groeien

Zou je het geloven als we je vertellen dat je van één bosui eindeloos veel bosuien kunt laten groeien? We zouden onszelf tot een paar weken geleden ook niet geloven. Onze restjes groenten gooiden we altijd bij het groenafval, maar blijkbaar kun je van veel groenten super makkelijk nieuwe groenten kweken. HOE COOL?! Naast dat het best heel leuk is om te doen, is het ook nog eens duurzaam en goed voor de portemonnee. Wij probeerden het uit en kan je vertellen dat het met de volgende groenten sowieso gaat lukken!  

Deze groenten kun je opnieuw kweken:

Bosui
Als iets NIET kan mislukken, is het wel het het opnieuw laten groeien van bosui. Zo doe je het: snijd ongeveer vijf centimeter van de onderkant van de bosui af en zet deze in een glas met water. Ververs het water elke twee dagen. Je zult zien dat er nieuwe stengels uit komen groeien. Ons lukten het, dus jou gaat dit al helemaal lukken!

Bleekselderij
De leukste om opnieuw te kweken, vinden wij bleekselderij. Het is heel makkelijk: je snijdt de hele onderkant van een bos bleekselderij. Leg deze in een bakje met water op kamertemperatuur. Ververs dit water om de twee dagen. Na een week groeien er als het goed is al wat blaadjes uit. Dan kun je de bleekselderij in een pot met potgrond zetten. Zorg ervoor dat-ie niet in de felle zon staat, maar evengoed licht kan vangen. Nu kun je de hummus en je andere favoriete vegan dips vast klaarzetten, want binnen twee weken heb jij een nieuwe bleekselderij. Te gek, toch?!

Paksoi
Net als bij de bleekselderij, snijd je het onderste deel, dat het blad bij elkaar houdt, van de paksoi af. Plaats deze in bakje met een laag water en ververs dit water om de twee dagen. Na een week of twee kun je de paksoi in de tuin of in een pot met potgrond zetten. En dan is het rustig afwachten. We zouden zeggen: pak het nieuwste V’GAN Lifestyle Magazine erbij of doe een dansje. Dan komt er vanzelf een nieuwe paksoi uit de grond ?

Prei
Een prei kun je makkelijk opnieuw laten groeien door zo’n twee centimeter van onderkant af te snijden. Zet deze in een laagje water en ververs dit water om de dag. Na een week kun je de prei in de tuin of in een pot met potgrond zetten. Geef het een paar weken (en wat water) en wees blij, want dan heb je gewoon een nieuwe prei!

Gember
Ben je je (biologische) gember vergeten en beginnen er kleine stukjes groen uit te komen? HO, STOP! Niet weggooien, want je kunt de gember nu super makkelijk opnieuw laten groeien! Hoe dan? Nou, zo dus: je snijdt de gember in stukjes en die stukjes stop je onder een laagje vochtige potgrond. Dek deze af met wat plastic folie en geef het eens per week wat water. Gember heeft wel een aantal maanden nodig, maar dan krijg je er wel grote, nieuwe gemberwortels voor terug. Herhaal deze stap en je zult nooit meer gember hoeven te kopen. CHILL!

 

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?