Vmarkt, de grootste vegan supermarkt van Nederland, opent haar deuren

In Arnhem, op het Bouwersplein, opent de volledig veganistische supermarkt Vmarkt zijn deuren, dit maakt het niet alleen de eerste plantaardige supermarkt in het oosten van het land maar tegelijk ook meteen de grootste vegan supermarkt van Nederland.

Na de dag van de opening is eigenaresse Natascha de Rooij druk met het schoonmaken en vullen van de winkel. In deze winkel wordt geen enkel dierlijk product verkocht. Nee, bij Vmarkt kun je terecht voor de leuke ‘vervangers. Zo worden bijvoorbeeld plantaardige Kinderbueno’s verkocht van het merk Love-Raw en marshmallows van Freedom Confectionery. De Rooij vertelt: al het snoep is uiteraard gelatine vrij en in plaats van honing wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke zoetmakers zoals agavesiroop.

 

In de winkel zijn er veel verschillende soorten vleesvervangers te vinden. En ook daar is er voldoende keuze. Kies bijvoorbeeld voor een burger op basis van noten, erwten, soja of (spannend) schimmels. De favorieten van de Rooij zijn de bacon en carpaccio van het merk Vantastic Foods, echt een aanrader.

 

‘’Jaren terug kon niemand bedenken dat we kaas zouden eten op basis van cashews. Dit vind ik het leukste aan de vegan-industrie; de innovaties en de ontwikkeling van nieuwe producten.” Zegt de Rooij

 

Vmarkt is niet enkel een supermarkt, in het pand bevindt zich ook een lunchroom. Tijdens het winkelen kun je neerstrijken voor een lekker kopje koffie, een goed stuk taart en/of een uitgebreide lunch.

 

De Rooij heeft er het volste vertrouwen in dat er genoeg veganisten op de winkel af zullen komen maar verwacht ook aanwas van mensen die niet (volledig) plantaardig eten.

 

Ervaring heeft de Rooij al, dit is immers niet de eerste winkel die ze opent. Vmarkt kent, sinds februari dit jaar, ook een vestiging in Utrecht. De winkel in Arnhem kan als pop-up worden gezien. Ze heeft drie maanden de tijd om te kijken of het concept werkt. Wij hebben er alle vertrouwen in!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?