Anti-stress supplementen helpen ontspannen

Wij snappen als geen ander dat je nu veel meer stress ervaart dan dat je gewend bent. Je werkt waarschijnlijk thuis, ziet bijna niemand meer en moet ondertussen misschien ook nog lesgeven aan je kinderen. Dat is lang niet altijd even makkelijk! Anti-stress supplementen helpen ontspannen en kunnen je helpen deze bijzondere tijd door te komen. Wij vertellen je graag wat de vijf beste anti-stress supplementen zijn om bij te slikken.

Als je veel stress ervaart, zal je ook minder lekker slapen en we weten allemaal dat je humeur daar niet beter van wordt… Wat goed werkt om stress te verminderen, is door te beginnen bij jezelf. Bedenk waarom je zoveel stress ervaart en waar het vandaan komt. Als je de oorzaak van jouw stress hebt ontdekt, is het vaak alleen een kwestie van grenzen stellen voor jezelf. Daarnaast kun je ook proberen om goed tot rust te komen door te mediteren of aan yoga te doen. Een andere optie is om anti-stress supplementen te slikken die je helpen te ontspannen.

Good to know: informeer jezelf altijd goed voor gebruik en raadpleeg waar nodig een arts. Het slikken van supplementen is niet dé oplossing. Zie supplementen als een extraatje om jezelf er weer bovenop te helpen, maar ga vooral ook aan de slag met deze tips om stressvrij thuis te zitten. Benieuwd naar welke supplementen je kunt bijslikken? Komt ‘ie!

 

Vitamine C

Er zijn flink wat vitamines die stress verlagend werken. Vitamine C is er één daarvan en vermindert het effect van stress op ons immuunsysteem, op vermoeidheid en op angst. Je haalt deze vitamine voornamelijk uit fruit en groenten, maar je kunt het ook binnenkrijgen in de vorm van supplementen. Hoeveel vitamine C je op een dag nodig hebt, verschilt per persoon. Zoek hierin dus altijd naar wat voor jou het beste werkt.

 

Rhadiola

Het kruid Rhadiola heeft een adoptogene werking. Dat wil zeggen dat het stofjes bevat die ervoor zorgen dat je lichaam zich kan aanpassen aan de situatie waarin je je bevindt, zoals in stressvolle situaties. Rhadiola werkt mentaal en fysiek heel rustgevend. Je kunt de supplementen slikken als je last hebt van stress, vermoeidheid, een depressie of om je weerstand op te krikken.

 

Vitamine B12

Als je veel stress over een langere periode ervaart, verliest je lichaam vitamine B12. Je lichaam heeft deze vitamine wel degelijk nodig, want het heeft een gezonde invloed op ons zenuwstelstel waardoor je lichaam minder stresshormonen produceert. Door supplementen bij te slikken, vul je het tekort dus aan.

 

Magnesium

Misschien heb je ons artikel over magnesium al voorbij zien komen. Dit mineraal helpt je te ontspannen in een stressvolle periode. Ons lichaam kan magnesium goed gebruiken, maar we kunnen dit mineraal niet zelf aanmaken. Het zit wel in donkergroene bladgroenten, noten, granen of supplementen. Als je veel stress ervaart, kun je tussen de 250 en 500 milligram magnesium per dag innemen.

 

L-Theanine

Groene theebladeren bevatten de stof L-Theanine. Dit heeft een rustgevende werking op ons lichaam. Het zit dus in groene thee, maar als je dat niet lekker vindt, kun je er ook voor kiezen op voor het slapen gaan twee supplementen te slikken.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer vitamines en stoffen die helpen om stress te verminderen. Ga daarom vooral op zoek naar de anti-stress supplementen die voor jou het prettigst werken!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?