Alles over vitamine K

Vitamine K, je hebt er vast al eens van gehoord. Toch wordt het niet gezien als ‘sexy’ vitamine en is de kennis van ‘K’ niet erg groot. Want wat doet het eigenlijk in je lichaam en waar haal je het uit? In dit artikel bespreken we alles over deze vitamine. Heb je na het lezen nog vragen? Laat dan een reactie achter onder het artikel.

Wat is vitamine K?

Vitamine K, ook wel fylochinon is een vitamine die we uit onze voeding halen. Maar het lichaam maakt hem in zekere mate ook zelf aan. Dat zien we niet met heel veel andere vitamines. Welke vorm van vitamine K het is wordt aangetoond met een nummer of een andere naam. Vitamine K1, fylochinon, is de vorm die we uit onze voeding halen. Ook vitamine K2 kan je uit je voeding halen, namelijk uit gefermenteerde producten zoals zuurkool.

Vitamine K2, menachinon, is de vorm die het lichaam zelf in beperkte mate aanmaakt. Dit wordt gedaan door de bacteriën in de darm. Deze vorm wordt echter minder goed opgenomen waardoor het essentieel blijft om vitamine K1 en K2 uit je voeding te halen of de inname te ondersteunen met supplementen. Zoals bijvoorbeeld 421 vitamine B3 & K2 van AOV.

Wat is de functie van vitamine K in ons lichaam?

De meest bekende rol van vitamine K in ons lichaam heeft betrekking tot de bloedstolling. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop hiervan. Verder draagt vitamine K bij aan de instandhouding van sterke botten.

Waar halen we vitamine K1 uit?

Deze vorm, ook wel fylochinon, vinden we in verschillende plantaardige producten. Voornamelijk door bladgroenten te eten krijg je vitamine K1 binnen. Maar ook in andere groenten en fruit vind je deze vitamine terug.

Daarnaast kun je vitamine K ook aanvullen door gebruik van supplementen. Meestal is het een van de twee vitamine K.

De minimale aanbevolen hoeveelheid vitamine K1 voor volwassenen is 70 microgram per dag. Door veel bladgroenten, groenten en fruit te eten en een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden komen veel mensen aan deze behoefte. Als je bloedverdunners slikt is het verstandig om met een arts je vitamine K inname te bespreken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV supplementen AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?