Allergie-informatie bij onze recepten

Dit is een ander artikel dan je van ons gewend bent. Er verandert namelijk iets met betrekking tot de allergenen die we communiceren in de online recepten, in het boek en in de weekmenu’s. We leggen je precies uit hoe het zit om verwarring te voorkomen.

Ons nieuwe boek met het 12 weken-programma is uit en we zijn er enorm trots op. Van informatie tot recepten en van handige tips tot prachtige foto’s; je vindt het allemaal in Easy Vegan Weight Loss Plan. In het boek hebben we de keuze gemaakt om de allergenen in de recepten beter te communiceren. Als je een allergie hebt, is het natuurlijk erg belangrijk om te weten welke voedingsstoffen er in de gerechten zitten, vandaar dat we hebben gekozen om van de 14 allergenen (gluten, ei, vis, pinda, noten, soja, melk (lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine) die verplicht zijn om te vermelden op voedingsetiketten, alle allergenen die van toepassing zijn op veganistische voeding te communiceren als deze in een recept voorkomen.

 

De allergenen die we nu vermelden in onze recepten zijn:

Gluten

Lupine

Mosterd

Noten

Pinda

Selderij

Sesamzaad

Soja

Sulfiet

Dit trekken we vanaf nu ook door in de recepten op het platform en in de weekmenu’s. Je zult dus verschil zien tussen oudere recepten en nieuwe recepten. Weet dat deze verandering is om het je makkelijker te maken, er was namelijk veel vraag naar vanuit onze members.

 

Gebruik het filter

 

Vond je het wel fijn om te weten of een recept olievrij of raw was en ben je teleurgesteld dat dit nu niet meer bij het recept wordt gecommuniceerd? Niet getreurd! Je kunt nu bijvoorbeeld op ‘olievrij’ filteren. Ga naar de receptenpagina, kies het soort recept (ontbijt, lunch, snack, diner, dessert, dranken) en klik aan de zijkant aan dat je alleen de recepten wilt zien die olievrij zijn. Op die manier krijg je precies de recepten te zien waarnaar jij op zoek bent.
Ook als je een allergie hebt, is deze filterbalk een handige tool. Bij een glutenallergie kun je in de filterbalk ‘glutenvrij’ aanklikken en dan krijg je recepten die geen gluten bevatten. Stel je wilt gewoon lekker snuffelen door de recepten, dan word je vanaf nu met een glutenallergie gewaarschuwd bij het kopje allergenen. Daar wordt dan gemeld dat het recept gluten bevat.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?