Allergie-informatie bij onze recepten

Dit is een ander artikel dan je van ons gewend bent. Er verandert namelijk iets met betrekking tot de allergenen die we communiceren in de online recepten, in het boek en in de weekmenu’s. We leggen je precies uit hoe het zit om verwarring te voorkomen.

Ons nieuwe boek met het 12 weken-programma is uit en we zijn er enorm trots op. Van informatie tot recepten en van handige tips tot prachtige foto’s; je vindt het allemaal in Easy Vegan Weight Loss Plan. In het boek hebben we de keuze gemaakt om de allergenen in de recepten beter te communiceren. Als je een allergie hebt, is het natuurlijk erg belangrijk om te weten welke voedingsstoffen er in de gerechten zitten, vandaar dat we hebben gekozen om van de 14 allergenen (gluten, ei, vis, pinda, noten, soja, melk (lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine) die verplicht zijn om te vermelden op voedingsetiketten, alle allergenen die van toepassing zijn op veganistische voeding te communiceren als deze in een recept voorkomen.

 

De allergenen die we nu vermelden in onze recepten zijn:

Gluten

Lupine

Mosterd

Noten

Pinda

Selderij

Sesamzaad

Soja

Sulfiet

Dit trekken we vanaf nu ook door in de recepten op het platform en in de weekmenu’s. Je zult dus verschil zien tussen oudere recepten en nieuwe recepten. Weet dat deze verandering is om het je makkelijker te maken, er was namelijk veel vraag naar vanuit onze members.

 

Gebruik het filter

 

Vond je het wel fijn om te weten of een recept olievrij of raw was en ben je teleurgesteld dat dit nu niet meer bij het recept wordt gecommuniceerd? Niet getreurd! Je kunt nu bijvoorbeeld op ‘olievrij’ filteren. Ga naar de receptenpagina, kies het soort recept (ontbijt, lunch, snack, diner, dessert, dranken) en klik aan de zijkant aan dat je alleen de recepten wilt zien die olievrij zijn. Op die manier krijg je precies de recepten te zien waarnaar jij op zoek bent.
Ook als je een allergie hebt, is deze filterbalk een handige tool. Bij een glutenallergie kun je in de filterbalk ‘glutenvrij’ aanklikken en dan krijg je recepten die geen gluten bevatten. Stel je wilt gewoon lekker snuffelen door de recepten, dan word je vanaf nu met een glutenallergie gewaarschuwd bij het kopje allergenen. Daar wordt dan gemeld dat het recept gluten bevat.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Zo maak je de lekkerste vegan sushi thuis
Gebruik ook de restjes van je groente
Israël: het eerste land met een verbod op bont
Rihanna lanceert nieuwe vegan lingerielijn

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken

Bekijk de video

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.