Advertentie

7 tips om stressvrij thuis te zitten

De wereld staat op dit moment even op z’n kop, want we moeten allemaal thuisblijven. Hierdoor lijkt je huis steeds kleiner, je huisgenoten steeds vervelender en je keukentafel, die nu als werkplek dient, steeds rommeliger. Waar het eerste weekje thuis zitten misschien stiekem een beetje lekker aanvoelde, is dat ondertussen helemaal omgeslagen. Het is best begrijpelijk dat je door de huidige situatie flink wat stress hebt. Daarom hebben wij 7 tips voor jou om deze isolatie stressvrij door te komen.

Het virus brengt voor veel mensen enorm veel spanning met zich mee. Door de maatregelen die zijn genomen, kan het lastig zijn om er rustig onder te blijven. Toch doen we een poging door jullie een aantal tips mee te geven. Want als je dan toch binnen moet blijven, dan het liefst zo stressvrij mogelijk.

 

Houd een ritme aan
Tuurlijk, als je een keer de kans krijgt om uit te slapen is dat heel lekker. Maak er echter geen gewoonte van, want je kan al snel in een dipje belanden. Als je werk of school even plat ligt, is het goed om alsnog een ritme te creëren en iets van je dag te maken. Nu heb je tenminste de tijd om een uur in de keuken te staan voor een uitgebreid ontbijtje!


Mediteer

Heb je er behoefte aan om je gedachten even op een rijtje te zetten of juist even alles om je heen te vergeten? Rol je yogamat uit en laat alle stress verdwijnen tijdens een halfuurtje meditatie of yoga. Wij durven te wedden dat jij je hierna stukken beter voelt.


Frisse lucht

Schijnt de zon en heb je een tuin of balkon? Pak dan snel een goed boek en een lekker glas wijn of kop thee, en probeer even al je zorgen te vergeten terwijl je geniet van de eerste lente zonnestralen. Dit is ook het perfecte moment om, weg bij je partner of huisgenoten, echt even een momentje voor jezelf te nemen. Zet wel even een timer zodat de ander ook aan de beurt komt. Wel zo eerlijk.


Aan de bak
Van bakken kun je ook heel rustig worden. Neem lekker de tijd om nieuwe dingen uit te proberen en geniet daarna guilt-free van een cake, helemaal voor jezelf. Als je daar niet rustig van wordt…


Dance like nobody’s watching!

Niets maakt ons zo vrolijk als losgaan op onze favoriete muziek. Zet je Spotify lijst op volume 100 – of misschien iets zachter, het laatste wat je nu wilt is ruzie met de buren – en dans tot je niet meer dansen kunt! Extra leuk: maak er een verantwoord feestje van door met de mensen die je nu extra mist te videobellen en ga samen los.


Zweet de stress weg

Veel mensen maken hun hoofd graag leeg door lekker te fitnessen. De sportschool mag dan wel dicht zijn, maar dat betekent niet dat jij niet aan je blokjesbuik kunt werken! Op YouTube zijn er tal van handige workout-video’s te vinden. Verstand op nul en squatten maar!


Contact
Wat misschien wel het meest stressvolle is aan deze situatie, is dat je niet samen kunt zijn met alle mensen om wie je geeft. Gelukkig is daar moderne technologie! Tuurlijk, een scherm knuffelt wat minder fijn, maar met videobellen kun je toch contact houden met iedereen. Je kunt vanachter je scherm samen dansen, maar een potje hints, 30 seconds of een gezellige borrel doet het ook hartstikke goed!

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wat is maca? Alles wat je over deze knol wilt weten
Vegan bij Aldi
Waarom vegan eten?
Vegan pasta maken met de Pasta Academy!

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?