6x tips om met werkstress te dealen

We ervaren allemaal wel eens werkstress, of het nu is omdat je collega’s als maar vragen blijven stellen of vanwege de stapel werk die alleen maar lijkt te groeien door ernaar te kijken. Een gezonde werkdruk is normaal, maar ongezonde werkstress moeten we niet hebben. Daarom hebben wij een aantal tips voor je om met werkstress te dealen!

Om je werk zo goed mogelijk te doen, geven we vaak niet toe aan de stress die het ons oplevert. Om te voorkomen dat je er vervelende klachten aan overhoudt, is het juist mega belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Vaak geven we ons pas over aan de werkstress als onze mentale- en lichamelijke gezondheid er al onder lijdt. Dit moeten we zien te voorkomen!

 

Wees niet te serieus

Het is belangrijk om je baan serieus te nemen, maar dat wil niet zeggen dat je het niet leuk en gezellig voor jezelf mag maken. Doe eens mee met de wekelijkse activiteiten op kantoor of organiseer regelmatig een video call met je collega’s tijdens het thuiswerken. Het is ook belangrijk om tijdens je pauze echt te ontspannen. Maak een lunch waar je je de hele dag op kunt verheugen of maak een korte wandeling. Dan kun je er daarna weer met goede moed tegenaan!

 

Sluit je werkdag af

Waar het bij veel mensen fout gaat, is dat ze hun werkdag nooit helemaal afsluiten zodra ze hun werkplek verlaten. Thuis check je toch nog even de laatste mailtjes en appjes. Doe dit niet! Neem na een lange dag echt afstand van je werk en probeer te ontspannen. Die mailtjes komen morgen wel weer. Tijdens het thuiswerken is dit natuurlijk wat lastiger. Werk toch niet langer door dan dat er in je agenda staat en berg al je spullen netjes op, zodat je niet meer in de verleiding komt om verder te gaan. Je zult zien dat de balans tussen werk en privé verbetert.

 

Werk met een planning

Eén van de beste manieren om structureel en geordend te werken, is door een planning te maken. Gebruik hiervoor gewoon een overzichtelijke agenda waarin je alle deadlines en afspraken kunt noteren. Zo wordt je werkdag veel productiever. Schrijf eventueel alle taken per dag op en werk zo naar de einddatum van je deadline toe. Het leukste aan een planning bijhouden? Het voelt heerlijk om alle afgeronde taken door te strepen of te markeren!

 

Geef je grenzen aan

Door je aan een planning te houden, doe je nooit meer dan je eigenlijk aan kan. Belangrijke en grote opdrachten krijgen natuurlijk voorrang en er zal tussendoor vast wel eens van je gevraagd worden of je een taak van je collega kunt overnemen, maar doe dat alleen als je er zeker van bent dat het haalbaar is. Ze vinden vast wel iemand anders! Het is belangrijk om geregeld ‘nee’ te durven zeggen. Jouw werk wordt er immers niet beter op als je last van werkstress hebt.

 

Negeer je perfectionisme

Perfectionisme is een hele mooie karaktereigenschap, maar kan ook heel beknellend zijn. We willen het liefst allemaal dat ons werk helemaal perfect is. Helaas hebben we niet altijd alle touwtjes in handen. Je kunt alles nog zo goed uitgevoerd of voorbereid hebben, maar er vinden altijd onverwachtse veranderingen plaats. Je zal dat perfectionisme echt moeten loslaten. Je hebt niet overal invloed op en je maakt jouw werkstress alleen maar groter door je druk te maken over de kleinste dingetjes.

 

Zorg goed voor jezelf

Zolang je een goede lichamelijke gezondheid hebt, behoud je ook een goede mentale gezondheid. Slaap en beweging zijn bijvoorbeeld twee belangrijke activiteiten om gezond te blijven. Na een goede nachtrust kun je de volgende dag de hele wereld aan. Ook lichaamsbeweging maakt ons energieker en zorgt ervoor dat alle werkstress uit je lichaam gezweet wordt. Creëer dus een slaapritme voor jezelf en sport minimaal één keer in de week. Alle kleine beetjes helpen, dus ook een klein rondje fietsen door het park.

 

Wij hebben ook moeten leren om die werkstress los te laten, maar met deze tips kom je er vanzelf!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?