5x zero waste tips met glazen potten

Staan er toevallig nog wat oude kaarshouders, lege jampotjes of pastakokers in de kast te verstoffen? Dan wordt het de hoogste tijd dat je die gaat hergebruiken. Er zijn talloze manieren om van deze oude glazen potten iets nieuws te maken, wat ook nog eens handig is voor in huis. Wij geven je een aantal tips!

Gooi al die oude potjes nooit weg, want je kunt ze prima hergebruiken. Glazen potten zijn een geweldige uitkomst voor een zero waste lifestyle. Je hebt ze vaak al in huis, kunt ze voor super veel dingen gebruiken en zijn de perfecte manier om plastic en ander afval uit je leven te verbannen. Geen enkel potje verdient het om maar één keer gebruikt te worden!

Er zijn super veel leuke manieren om glazen potten her te gebruiken: voor het bewaren van eten, om je lunch in mee te nemen, om je voorraadkast georganiseerd te houden en om restjes eten in de koelkast en de vriezer te bewaren. Potten met een grote opening kun je het beste gebruiken voor het invriezen van eten. Vul de pot nooit helemaal tot de nok en laat de deksel er wat losjes opzitten, want bevroren voedsel zet een beetje uit.

 

To-go drinks

Een leuk klein potje kun je makkelijk omtoveren in een glas om je smoothie of ijskoffie in mee te nemen. Prik een klein gaatje in de deksel om je rietje in te prikken of drink het gewoon rechtstreeks uit de pot. Als je toch een warme drank mee wilt nemen, kun je altijd een warmteband maken van silicone of stof.

 

Fermenteren

Glazen potten zijn super handig voor het inblikken van groente. Je kunt ze gebruiken om voedsel te fermenteren, zoals zuurkool. De meeste deksel gaan wel een tijdje mee, maar na verloop van tijd zal je de deksels moeten vervangen. Gebruik voor het fermenteren het liefst wat grotere en stevige potten die goed afgesloten kunnen worden.

 

Decoratie

Hier had je waarschijnlijk zelf ook al over nagedacht, maar glazen potjes kun je ook gebruiken om niet-voedingsproducten op te bergen. Potjes komen in alle groottes en diktes, dus zoek de leukste uit om op je bureau te zetten met pennen of in de badkamer met je tandenborstel. Je kunt er ook van die onhandige dingen als batterijen of kabels in bewaren. Om het wat gezelliger te maken kun je de potjes versieren met glasstiften of iets als washi-tape.

 

Homemade producten

Je kunt potten goed gebruiken om homemade verzorgingsproducten in te bewaren, zoals waspoeder, body butter of een smeerbare deodorant. Op sommige potjes kun je ook een pompje draaien, zodat het ook geschikt is om zelfgemaakt schoonmaakmiddel in te bewaren. Het komt daarom altijd van pas om een paar glazen potjes op voorraad te hebben!

 

Planten

Als je groenten wat slapjes worden, kun je ze altijd in een potje met water neerzetten. Dan komen ze binnen een dag weer bij en dat staat ook nog eens gezellig in je keuken! Met de glazen potten kun je ook je eigen moestuintje beginnen. Vul ze tot net onder de rand met aarde en plant je kruiden, groenten of bloemetjes. Het is leuk om naamkaartjes aan de potjes te hangen of etiketjes te maken met een lettertang!

 

Waar gebruik jij al die glazen potjes voor?

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:
Deze cocktails op het terras zijn vegan
Soja-allergie? Dit zijn jouw vegan opties
De beste tips voor een vegan barbecue
Basissauzen: hoe maak je ze vegan?

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken
Bekijk de video
Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Meld je gratis aan als Member en ontvang meteen ons laatste e-book cadeau.

Daarnaast sturen we je de nieuwste recepten, aanbiedingen, e-books, kortingscodes, het laatste nieuws en handige tips.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.