5x zero waste tips met glazen potten

Staan er toevallig nog wat oude kaarshouders, lege jampotjes of pastakokers in de kast te verstoffen? Dan wordt het de hoogste tijd dat je die gaat hergebruiken. Er zijn talloze manieren om van deze oude glazen potten iets nieuws te maken, wat ook nog eens handig is voor in huis. Wij geven je een aantal tips!

Gooi al die oude potjes nooit weg, want je kunt ze prima hergebruiken. Glazen potten zijn een geweldige uitkomst voor een zero waste lifestyle. Je hebt ze vaak al in huis, kunt ze voor super veel dingen gebruiken en zijn de perfecte manier om plastic en ander afval uit je leven te verbannen. Geen enkel potje verdient het om maar één keer gebruikt te worden!

Er zijn super veel leuke manieren om glazen potten her te gebruiken: voor het bewaren van eten, om je lunch in mee te nemen, om je voorraadkast georganiseerd te houden en om restjes eten in de koelkast en de vriezer te bewaren. Potten met een grote opening kun je het beste gebruiken voor het invriezen van eten. Vul de pot nooit helemaal tot de nok en laat de deksel er wat losjes opzitten, want bevroren voedsel zet een beetje uit.

 

To-go drinks

Een leuk klein potje kun je makkelijk omtoveren in een glas om je smoothie of ijskoffie in mee te nemen. Prik een klein gaatje in de deksel om je rietje in te prikken of drink het gewoon rechtstreeks uit de pot. Als je toch een warme drank mee wilt nemen, kun je altijd een warmteband maken van silicone of stof.

 

Fermenteren

Glazen potten zijn super handig voor het inblikken van groente. Je kunt ze gebruiken om voedsel te fermenteren, zoals zuurkool. De meeste deksel gaan wel een tijdje mee, maar na verloop van tijd zal je de deksels moeten vervangen. Gebruik voor het fermenteren het liefst wat grotere en stevige potten die goed afgesloten kunnen worden.

 

Decoratie

Hier had je waarschijnlijk zelf ook al over nagedacht, maar glazen potjes kun je ook gebruiken om niet-voedingsproducten op te bergen. Potjes komen in alle groottes en diktes, dus zoek de leukste uit om op je bureau te zetten met pennen of in de badkamer met je tandenborstel. Je kunt er ook van die onhandige dingen als batterijen of kabels in bewaren. Om het wat gezelliger te maken kun je de potjes versieren met glasstiften of iets als washi-tape.

 

Homemade producten

Je kunt potten goed gebruiken om homemade verzorgingsproducten in te bewaren, zoals waspoeder, body butter of een smeerbare deodorant. Op sommige potjes kun je ook een pompje draaien, zodat het ook geschikt is om zelfgemaakt schoonmaakmiddel in te bewaren. Het komt daarom altijd van pas om een paar glazen potjes op voorraad te hebben!

 

Planten

Als je groenten wat slapjes worden, kun je ze altijd in een potje met water neerzetten. Dan komen ze binnen een dag weer bij en dat staat ook nog eens gezellig in je keuken! Met de glazen potten kun je ook je eigen moestuintje beginnen. Vul ze tot net onder de rand met aarde en plant je kruiden, groenten of bloemetjes. Het is leuk om naamkaartjes aan de potjes te hangen of etiketjes te maken met een lettertang!

 

Waar gebruik jij al die glazen potjes voor?

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?