AvondetenRecepten

Vegan wraps met bietjes en hummus

vegan wraps met bietjes en hummus

Recept uit onze maaltijdbox: vegan wraps

De tortilla komt zowel in Spanje als in Mexico voor. De Spaanse tortilla is totaal verschillend als de Mexicaanse tortilla. In Spanje wordt de ‘Tortilla de patatas’ gemaakt van aardappels en eieren. In Mexico is de tortilla een soort plat brood. Er bestaan veel Mexicaanse gerechten met de tortilla. Enkele voorbeelden zijn de burrito, enchilada, quesadilla, taco en tostada. In Nederland zijn de burrito en taco een van de bekendste gerechten met de tortilla. Vandaag hebben we de Mexicaanse tortilla wrap gebruikt en deze gevuld met verschillende lekkere groenten.

Vegan wraps met bietjes en hummus
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de wraps uit de verpakking en leg deze verspreid over de bakplaat neer. Schuif de plaat in de oven en verwarm de tortilla’s 3 minuten.
  2. Schil de wortels en rasp ze vervolgens met een mandoline snijder of een kaasschaaf tot je kleine sliertjes over hebt. Doe hetzelfde met de bieten.
  3. Haal de verwarmde wraps uit de oven en leg op twee borden. Smeer ze in met hummus en leg hier vervolgens de geraspte wortel, bietjes, kropsla, verse rozemarijn en broccoli kiemen op.
  4. Rol de wrap en snijd door tweeën, geniet!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!