Dessert

Super simpel vegan mango ijs

Super simpel vegan mango ijs

Zelf ijs maken kan zo ontzettend simpel zijn. Ik ben erachter gekomen dat je eigenlijk alleen bevroren fruit, een beetje plantaardige melk en een blender of keukenmachine nodig hebt. Echt! Meer dan dat heb je niet nodig. Natuurlijk kan je je sorbet ijs nog lekkerder maken met flink wat toppings maar de basis kan eigenlijk niet makkelijker. Vandaag dus een heerlijk receptje voor mijn favoriete mango ijs dat je dit weekend moet proberen!!

Super simpel vegan mango ijs
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
  2. Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
  3. Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
  4. Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
  5. Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!