Drinken

IJskoffie met amandelmelk

IJskoffie

Zelf ben ik niet echt een koffie drinker maar hier op Bali ben ik erachter gekomen dat ik een sucker ben voor ijskoffie. Na het eerste slokje was ik al verkocht, geen idee dat ‘koffie’ (dat is het natuurlijk niet echt, meer dan de helft is amandelmelk) zo lekker kon zijn! Bij Shelter Café (review volgt) maken ze twee verschillende versies, de vanilla coffee en de plain coffee. De vanille was me iets te zoet dus heb heel hard gesmeekt of ze me het recept wilden geven van de plain iced coffee. Zo geven, deden ze niet maar ze wilden het me wel leren (als je het doet, doe het dan goed was de tekst!) Dus ik ben mee de coffee corner ingegaan en heb daar geleerd hoe je de lekkerste iced coffee maken. Jongens, het recept is echt geweldig! Dus wil je thuis genieten van een echte Balinese ijskoffie dan is dit je kans! Enjoy!

IJskoffie met amandelmelk
Ingrediënten
Voor de koffie
Voor de ijskoffie
Ingrediënten
Voor de koffie
Voor de ijskoffie
Bereiding
Voor de koffie
  1. Maak eerst de koffie, door de koffiebonen te malen (je kan ook gewoon koffie zetten en dit af laten koelen als je deze stap teveel werk vindt). Zorg dat je ze redelijk grof maalt anders wordt het moeilijk ze te filteren.
  2. Doe de gemalen koffiebonen samen met het water en de kokosbloesem suiker in een grote weckpot en laat deze 12 uur staan.
  3. Na de 12 uur filter je de gemalen koffiebonen eruit, ik gebruik hiervoor een kaasdoek. De koffie die je overhoudt, gebruik je voor de ijskoffie.
Voor de ijskoffie
  1. Doe in een groot glas de amandelmelk, kaneel en de dadelsiroop en roer goed door. Voeg vervolgens de ijsklontjes erbij. Giet hier 120 ml van je zelfgemaakte koffie overheen en enjoy!
  2. Je zal wat verse koffie overhouden, dit kan je gewoon in een grote weckpot of fles bewaren in je koelkast tot je weer zin hebt in deze heerlijke iced coffee!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!