Dessert

Feestelijk vegan kerstdessert

Feestelijk vegan kerstdessert

Ik hou van toetjes, wanneer ik een etentje organiseer vind ik het het leukste om met het dessert iedereen te verrassen! Taarten, cakes, brownies en ijs, eet je bij ons thuis dan is het nagerecht altijd een feest. Tijdens de kerstdagen wil ik ook altijd groots uitpakken maar gek genoeg hou ik nooit genoeg tijd over om er een spektakel van te maken. Dit jaar hou ik het dus simpel maar het zal eruit zien als ‘a million bucks’! Ik heb het voorproefje deze week al gedeeld op instagram en heel veel van jullie stuurden daarna een mailtje met de vraag hoe ik dit had gemaakt. Omdat het best een verhaal is, heb ik besloten om hier even een hele blog aan te wijden zodat jullie precies weten hoe jullie vrienden en familie kan verrassen met dit geweldige vegan kerstdessert!

Feestelijk vegan kerstdessert
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
Voor het vegan kerstdessert
 1. Haal de gekoelde kokosmelk uit de koelkast laat het sap weglopen en schep de crème in een grote bak (tip van de dag: zet het blikje omgekeerd in de koelkast, de creme zakt naar beneden dus wanneer je hem omdraait en openmaakt kan je deze er zo uit scheppen).
 2. Pak een handmixer en klop de kokos crème zo’n 5 minuten tot je een soort slagroom hebt.
 3. Voeg hier de gecondenseerde melk erbij en mix nog 4 minuten.
 4. Roer hier het vanille extract doorheen en doe dit in een tupperware bak.
 5. Maak de frambozensaus door deze in je keukenmachine te laten mixen tot je een saus overhoudt (voeg eventueel wat water erbij als je klontjes houdt).
 6. Giet dit over je kokos ijs en roer dit samen met de kokosrasp erdoorheen tot je een mooie roze kleur hebt. Proef of je het zoet genoeg is en voeg eventueel wat kokosbloesemsuiker toe.
 7. Voor dit toetje hoef je het ijs maar een half uurtje in de vriezer te zetten. Je wil dat het ijs zacht is zodat je er mooie figuurtjes in kan maken. Wil je nou bolletjes ijs serveren laat het ijs dan zeker 8 uur in de vriezer staan.
 8. Na een half uur schep je het kokos- en frambozenijs in bakjes en nu kan het feest beginnen.
Techniek feestelijk vegan kerstdessert
 1. Schep op je lepel de plantaardige melk.
 2. Trek van de linkerkant van het bakje een lijn naar de rechterkant. Dit herhaal je 5x zodat je vijf strepen van links naar rechts hebt.
 3. Pak vervolgens een cocktailprikker en trek hiermee van boven naar beneden een lijn door het ijs. Je ziet nu al hoe feestelijk het gaat worden. Ook dit herhaal je vijf keer.
 4. Versier de randen met wat vers fruit, blaadjes munt en/of extra kokos en serveer direct.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!