Snacks

De lekkerste karamelsaus

Karamelsaus

Zonder karamelsaus kom ik de feestdagen niet door. Ik maak op kerstavond een hele grote pot, die daarna binnen drie dagen leeg is. Appels, peren, koekjes en mijn zoete aardappel worden gedipt. Pannenkoeken, wafels en wentelteefjes worden ermee versierd maar de absolute number one is dadelijs met deze karamelsaus. De combinatie van koud met warm is bij mij altijd al iets geweest waar je me voor wakker kan maken. In tegenstelling tot de meeste recepten die ik maak gebruik ik voor deze saus wel wat suiker. Iets waar ik normaal niet echt behoefte aan heb omdat de producten die ik gebruik al goed op smaak zijn. Deze karamelsaus daarentegen kan niet bestaan zonder deze heerlijke kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker heeft een lage Glycemische Index (GI) (hier heb ik eerder een uitleg over geschreven, benieuwd hoe dit werkt lees dan even terug in deze blog) waardoor hij gezien kan worden als een ‘healthy’ alternatief op de gewone basterd- of kristalsuiker. Hou er wel rekening mee dat het suiker blijft dus denk niet dat je nu hét alternatief hebt gevonden;)!

De lekkerste karamelsaus
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een klein steelpannetje en roer dit goed door elkaar. Zet op hoog vuur en breng aan de kook.
  2. Zodra de saus begint te pruttelen draai je het vuur wat lager (belangrijk is dat de karamelsaus wel blijft pruttelen). Roer af en toe en laat de saus minstens een kwartier op laag vuur staan. Langzaam zal het huis heerlijk gaan ruiken en zal je zien dat de saus aan het indikken is.
  3. Na ongeveer 15 minuten zal je een stevige saus hebben. Giet dit direct over je ijs of laat het afkoelen en bewaar in een potje in de koelkast. Hier zal het minstens een week goed blijven maar net zoals met de gepofte rijst bites denk ik niet dat de saus het zo lang overleefd!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!