Lunch

Zwarte bonen burger

Zwarte bonen burger

Veggie burgers zijn mijn grote zwakte! Ik zou ze elke dag kunnen maken, versieren en natuurlijk eten! Ik dacht altijd dat het maken van een goeie vegan burger een flinke uitdaging zou zijn. Je gebruikt namelijk ook geen ei en de meeste veggie burgers vragen daar toch wel om. Gelukkig zijn er flink wat lekkere ingrediënten waarmee je burgers kan binden zoals quinoa, dadels en zelfs jam! Vooral de laatste twee geven een fijn zoet smaakje aan de, anders hartige, burger! 

Deze zwarte bonen burger is een krachtpatser! De combinatie van zwarte bonen en quinoa geeft je een flinke energiekick en daarnaast ook nog eens een lang verzadigd gevoel. Genoeg reden om deze veggie patty een kans te geven lijkt me! Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen! Enjoy!

Zwarte bonen burger
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Kook de quinoa in een pannentje volgens de instructies op het pak. Wanneer al het water is geabsorbeerd door de quinoa laat je deze nog even op laag vuur staan tot de quinoa begint de knisperen. Nu weet je dat er geen extra vocht meer in de quinoa zit en je burgers goed zullen binden.
  2. Giet de zwarte bonen af en laat deze even uitlekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in je keukenmachine en mix tot je een kruimelige mix overhoudt. Is het te droog dan kan je er een klein beetje olijfolie aan toevoegen.
  3. Vorm er 4 middelgrote burgers van en bak ze in de pan binnen 10 minuten goudbruin en krokant!
  4. Leg de burgers in een glutenvrij broodje en serveer ze met homemade hummus, vegan tomaten ketchup, spinazie en plakjes tomaat. Succes verzekerd!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!