Ontbijt

Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten

Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten

Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten

Vandaag heb ik een heerlijk recept dat (hopelijk) voor veel van jullie nieuw is! Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten! Ik hou van recepten die niet verwarmd hoeven te worden en daarvoor gebruik ik altijd verschillende (geweekte) noten. Mijn voorkeur gaat dan uit naar amandelen, hazelnoten en walnoten. Gek genoeg laat ik cashews staan. Ik vond ze minder smaak hebben dan de andere noten en kocht ze daarom niet meer.

Dit is inmiddels twee jaar geleden, dus toen mijn moeder laatst een bak gedroogde cranberries en cashewnoten op tafel zette als snack vond ik het tijd deze nootjes nog een kans te geven. Gelukkig maar!! Ik weet niet of mijn smaak is veranderd, de combinatie lekker was of dit gewoon betere cashews waren.. Hoe dan ook, ze smaakten super! Opzoek naar recepten, met cashewnoten als basis, kwam ik op the Green Kitchen, vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten tegen. Deze bakjes zagen er zo goed uit en is tegelijk een perfecte vervanger voor de kokosyoghurt die ik af en toe wel eens haal. Dit moest ik ook proberen!

Ik ben afgelopen week bezig geweest met het testen van deze vegan yoghurt en het resultaat is super!! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, het is binnen 10 minuten gemaakt (ik tel het weken van de noten niet mee!) je kan het zeker een week bewaren in je koelkast en het is perfect als ontbijt, snack en/of toetje!!

Zin in een warm ontbijtje? Probeer dan deze mix van banaan bessen en havermout uit de oven!

Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de cashewyoghurt
Voor de topping
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de cashewyoghurt
Voor de topping
Bereiding
  1. Kook de cashewnoten 10 minuten in ruim water.
  2. Doe de cashewnoten samen met de sinaasappelsap en het grapefruitsap in je blender en mix tot je een zachte yoghurt hebt.
  3. Schep daarna de siroop erdoorheen en verdeel over 4 bakjes.
  4. Serveer met fruit en geniet! Bewaar wat over is in een weckpot in de koelkast.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!