Avondeten

Vegan pasta carbonara

Vegan pasta carbonara

Een van de dingen die ik miste toen ik overstapte op een plantaardig dieet is de Italiaanse pasta carbonara.. Jongens wat heb ik dit vaak gegeten. Het eerste wat ik bestelde als ik in op vakantie was in Italie was de deze romige pasta. Achteraf snap ik niet dat ik het weg kreeg want wat is die saus machtig! Toch had ik dit weekend een mini beetje heimwee.. daar moesten we wat mee! Snel de keuken gerend en mezelf getrakteerd op een vegan en flink gezonder alternatief en wat is deze goed gelukt! Echt proberen:)

Vegan pasta carbonara
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Week de cashewnoten minstens zes uur, hierdoor worden ze zacht en maken ze de saus lekker dik en smeuïg. Ben je vergeten de cashewnoten te weken? No worries, je kan ze ook even vijf minuutjes koken. Zorg dat je altijd onbewerkte cashewnoten gebruikt, deze zijn wit van kleur, zijn ze bruin dan zijn ze al geroosterd en kan je ze niet gebruiken in dit recept.
  2. Stoom of kook de zoete aardappel, wanneer de stukjes aardappel zacht zijn doe je ze, samen met de cashewnoten in je keukenmachine of blender en laat je deze draaien tot je een dikke puree hebt.
  3. Voeg hier het sap van de citroenen, het water, peper, edelgist vlokken en tamari saus bij en mix tot je een smeuïge saus over houdt.
  4. Snij de champignons in stukjes en bak deze samen met de, in kleine stukjes gesneden, knoflook.
  5. In de tussentijd kook je de pasta naar instructies op het pak.
  6. Voeg de champignons, knoflook en de erwtjes bij de pasta carbonara saus en giet deze bij de gekookte pasta. Roer hier de spinazie doorheen. Verdeel over twee borden en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!