Snacks

Vegan paaseieren

Paaseieren

Pasen vond ik vroeger een van de leukste feestdagen. s ’Avonds verstopte mijn moeder suikereitjes en zette 2 zelfgemaakte kartonnen bakjes op tafel. Een voor mij en een voor mijn zusje. Op paasochtend mochten we pas naar beneden als mijn ouders wakker waren. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat we al konden zien waar alle eitjes verstopt lagen. Als we de slaapkamerdeur open hoorden gaan renden mijn zusje en ik naar beneden.. eindelijk mochten we zoeken! De eitjes lagen verspreid door de hele woonkamer op de meest rare plekken en terwijl mijn moeder in de keuken een lekker ontbijtje klaar aan het maken was, zochten wij naar alle 50 paaseieren. We vonden ze nooit allemaal maar dat maakte niet uit, die kwamen we later in het jaar weer tegen (met later bedoel ik ook echt later, een keer vond mijn nichtje op sinterklaasavond nog een eitje?!). Deze suikereitjes vervangen we dit jaar door deze heerlijke homemade eieren die ook nog eens smaken naar Ferrero Rocher! We moeten er wel werk van maken ze allemaal te vinden want het enige minpunt aan deze paaseieren is dat je ze niet zo lang kan bewaren als die uit de supermarkt..

Vegan paaseieren
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Mix in je keukenmachine de cashewnoten samen met het havermout tot je een grof meel over hebt.
  2. Voeg daarna de dadels en het cacaopoeder toe en mix tot alles is gemengd.
  3. Smelt in een pannetje de kokosolie (extra virgin kokosolie als je houdt van een lekkere kokossmaak) en giet dit over het paaseieren mengsel, mix een laatste keer. Als het goed is heb je nu een plakkerig ‘deeg’, zo niet giet er dan nog een beetje kokosolie bij.
  4. Vorm met je handen kleine paaseitjes en zet deze in de koelkast tot je ze eet/verstopt met Pasen.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!