Avondeten

Vegan gele linzenstoof

Vegan gele linzenstoof

Wanneer ik weinig tijd heb om te koken of geen zin heb om lang in de keuken te staan is een stoofpot mijn go-to recept. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat dit pruttelen tot het klaar is. Geloof me, een simpeler, voedzamer en lekkerder recept bestaat niet. Stoofpotjes vind je inmiddels al een paar keer terug hier op de blog, toch had ik dit recept voor een linzenstoof nog niet gedeeld. Vandaag dus een nieuw recept in een oud jasje! Enjoy!

Vegan gele linzenstoof
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm in een kleine pan het water voor de rijst. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager en voeg je de rijst erbij. Doe de deksel op de pan en laat koken tot de rijst zacht is en het water is verdampt. Dit duurt zo’n 15 minuten.
  2. Verwarm in een grote pan (met dikke bodem) de kokosolie.
  3. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes. Wanneer de olie vloeibaar is voeg je de ui toe en bak je deze tot hij goudbruin is, ongeveer 10 minuutjes.
  4. Terwijl de ui bakt snij je de knoflook en gember in kleine stukjes. Na 10 minuten schep je deze erbij in de pan, samen met de tikka masala en curry poeder.
  5. Roer goed door elkaar en laat dit een minuut staan. Strooi de gele linzen hierover heen en meng nogmaals.
  6. Giet daarna de groente bouillon erbij, zet het vuur hoog en breng de bouillon aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager, doe je de deksel op de pan en laat je de linzenstoof staan tot het het water is verdampt en de linzen zacht zijn.
  7. Voeg op het laatst de stukjes tomaten, spinazie en paprika erbij. Serveer met de rijst en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!