AvondetenRecepten

Mie noodles met gembertofu en Chinese kool

Vegan mie noodles met tofu

Voor dit gerecht gebruiken we mie noodles. In Azië bestaan er dorpen waar alleen maar mensen wonen die noodles maken. Hun tuinen en daken zijn gevuld met de lange witte slierten die soms dagenlang drogen. De meeste soorten zijn op basis van tarwemeel, maar we zien steeds meer bijzondere noodles voorbijkomen, zoals de paarse zoete aardappelvariant. Noodles zijn veelzijdig en vormen in veel landen de basis van het gerecht. Vandaag vullen we het gerecht met lekker veel groenten.

Dit fijne receptje komt uit onze vegan maaltijdbox van Ekomenu!

Mie noodles met gembertofu en Chinese kool
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook. Schrap en rasp de wortels met een grove rasp. Was en snijd de bosui in reepjes. Maak de champignons schoon met droog keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in plakjes. Druk de saus uit de tofu en vang deze op in een bakje, snijd de tofu in blokjes.
  2. Verwarm bakolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak de wortel, bosui, tofu en champignons 5 minuten mee. Giet op het laatst de gembermarinade van de tofu
  3. Kook intussen een ruime hoeveelheid water in een waterkoker. Doe de mie-noodles in een hoge pan en giet het kokend water over de mie-noodles. Laat de mie-noodles 9 minuten staan met de deksel op de pan. Giet de mie-noodles af in een vergiet en spoel af met koud water.
  4. Snijd de Chinese kool in reepjes en doe deze met de mie-noodles in de wok bij de groenten. Laat het nog 2 minuten doorbakken. Proef en voeg eventueel zout, peper en sojasaus toe naar smaak.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!