Snacks

Geroosterde zoete aardappel chips

Geroosterde zoete aardappel chips

Chipjes van groente zijn favoriet bij ons thuis. Normaal haal ik ze altijd bij de EkoPlaza maar een keer in de zoveel tijd bak ik ze zelf. Je kan ze maken van bietjes, courgette, pastinaak en dus van zoete aardappel. De laatste vindt Liva het lekkerste dus die waren dit weekend weer aan de beurt. Het geheim van knapperige groente chipjes is een kaasschaaf. Hier maar je mooie dunne plakjes van die in de oven het snelst crispy worden. Wat je ook doet, zorg dus dat de chipjes flinterdun zijn voor het beste resultaat! Heerlijk los en gedipt in hummus of een pittig sausje!

Geroosterde zoete aardappel chips
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de zoete aardappel in dunne plakjes. Hiervoor gebruik ik altijd een kaasschaaf of mandoline snijder maar je kan het natuurlijk ook met een klein mesjes proberen. Zorg dat de plakjes zo dun mogelijk zijn alleen zo worden ze lekker knapperig!
  3. Doe de zoete aardappel chips in een grote bak en giet hier de olijfolie bij. Hussel door elkaar en maak af met een snufje zout.
  4. Leg de plakjes zoete aardappel los van elkaar op de bakplaat en schuif deze in de oven. Bak twee uur en draai na een uur de chips om.
  5. Wanneer de chips knapperig en mooi goudbruin van kleur zijn, haal je uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer met een lekkere dip.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!