Ontbijt

Fruitsmoothie met bosbessen

Fruitsmoothie

Smoothies zijn het begin geweest van mijn zoektocht naar gezond en lekker eten. Mijn ouders kochten al tien jaar geleden een blender bij de dwaze dagen van de Bijenkorf, ik had nog nooit gehoord van een blender en wist dus ook niet dat ze goud in handen hadden! Blenders waren toen nog niet echt hip (dit was namelijk voor de tijd van de superfoodhype). Maar in die tijd begon wel de gezonde pret voor ons, ik vond het geweldig alle verschillende soorten fruit in de bak te gooien en te zien welke kleur mijn smoothie nu zou worden. Ik moet zeggen dat niet elke mix er lekker uit zag, toen ik las over hoe gezond spinazie voor je is heb ik een periode bruine derrie gedronken.. Een tip, bessen en spinazie maken heerlijke smoothies maar het ziet er echt niet uit! Toch zijn er veel recepten geweest die het geweldig deden bij ons thuis, zeker in de zomer was mango met aardbei en kokoswater nummer 1 bij ons thuis! Langzaam aan begon ik mij te interesseren in ander gezond eten want ook ik wist wel dat een gezonde smoothie op een dag goed was maar als ik voor de rest boterhammen met hagelslag zou blijven eten, het niet veel verschil zou maken. Dus at ik meer groente, meer fruit, noten, granen, zaden, sapjes en maakte mijn ontbijtsmoothie plaats voor overnight oats.

Vorige week was ik vanaf het moment dat ik opstond loeidruk en vergat ik zomaar mijn ontbijt! Normaal eet ik er twee en nu geen! Snel snel iets makkelijks want ik had in een keer razende trek en jullie zien hem vast al aankomen.. Wat is snel en makkelijk? Juist ja, een fruit smoothie. Ik heb mijn blender er weer bij gepakt en daarin de lekkerste dingen gedaan en merkte dat ik een stuk creatiever ben geworden met ingrediënten. Vroeger waren het voornamelijk bessen en kokoswater nu gingen er ook exotische dingen in. Binnen 2 minuten was mijn ontbijt klaar en ik ben weer hooked! Mijn blender en ik zijn sinds vorige week weer dikke vrienden! Dus zet je schrap want er komen weer veel lekkere smoothie recepten jullie kant op.

Fruitsmoothie met bosbessen
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Meng alles in je blender en laat deze 3 minuten draaien, schenk in een groot glas en strooi er wat bessen en kokosrasp overheen. Geniet!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!