Avondeten

Courgette pasta met geroosterde tomaat

courgette pasta met geroosterde tomaat

Courgette pasta met geroosterde tomaat

Ik hou heel erg van koken maar ook bij ons thuis komt het voor dat er even geen inspiratie is. Avondeten maken lijkt dan een enorme opgave want gezond én lekker én speciaal én makkelijk zijn wel erg veel eisen waaraan een maaltijd moet voldoen. Gister was het zo’n dag, grijs en donker buiten, geen zin om boodschappen te doen na werk dus moest ik creatief zijn met wat we hadden liggen. In de koelkast stond nog zoete aardappelsoep, omdat dit al goed vult hoefde ik alleen nog iets lichts erbij te verzinnen. Met 2 courgette, wat basilicum, pompoenpitten en tomaatjes uit de oven heb ik deze heerlijke courgette pasta gemaakt. Courgette pasta heb ik vorig jaar ontdekt toen ik op instagram foto’s voorbij zag komen van de meest lekkere en kleurige courgette salades. Vlak daarna was mijn verjaardag en heb ik dé spirali gekregen! Een niet zo mooi maar ontzettend handig apparaat waarmee je binnen no time groentespaghetti kan maken. In de spirali plaats je de rasp naar keuze (je kan kiezen voor dikke en dunne slierten) en zet je de courgette klem tussen rasp en hendel. De laatste draai je vervolgens rond waarna er slierten worden gemaakt. IDEAAL! Buiten courgette pasta kan je ook bijvoorbeeld bietenpasta, komkommerpasta of wortelpasta maken. Ontzettend lekker!! Ik kan echt niet meer zonder mijn spirali!

BEREIDING COURGETTEPASTA

Verwarm je oven voor op 180 graden en snij de tomaten door het midden. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer daar de tomaten doorheen. Leg de tomaten op een bakplaat en verwarm ze 5 minuten op 180 graden in de oven.

Maak met behulp van een spirali, een mandoline- / groentesnijder of je keukenmachine de courgettepasta. Roer in een klein bakje de tahin, mosterd en het citroensap door elkaar en schep dit door de courgettepasta. Leg de gegrilde tomaatjes erop en strooi de pompoenpitten eroverheen. Geniet!!

Liefs,

Sanne

Courgette pasta met geroosterde tomaat
Porties
personen
Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
Voor de courgette pasta
Voor de dressing
Porties
personen
Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
Voor de courgette pasta
Voor de dressing
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de tomaten door het midden. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer daar de tomaten doorheen.
  3. Leg de tomaten op een bakplaat en rooster ze 5 minuten in het midden van de oven met de grilstand aan.
  4. Maak met behulp van een spirali, een mandoline- / groentesnijder of je keukenmachine de courgette pasta.
  5. Roer in een klein bakje de tahin, mosterd en het citroensap door elkaar en schep dit door de courgette pasta.
  6. Leg de gegrilde tomaatjes erop en strooi de pompoenpitten eroverheen.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!