Snacks

Chocoladefondue met appeltjes

Chocoladefondue

Opzoek naar een lekkere snack? Look no further! Deze chocodipped appeltjes met gezonde topping zijn helemaal het einde! Afgelopen week stond ik in de keuken, bezig met een recept voor vegan chocolade pepernoten. Al die kruidnoten in de winkels hebben me namelijk enorm hongerig gemaakt! Om dan toch nog verantwoord te snacken maar ik ze liever zelf en als ik echt in een gekke bui ben dus ook nog eens met chocoladedip! Ongeduldig als ik was zijn mijn pepernoten totaal mislukt – te kort in de oven, daarna weer terug op te hoge temperatuur – eindresultaat: zwart! Gelukkig had ik de homemade chocoladesaus nog wel dus heb ik mezelf getrakteerd op chocoladefondue. Stukjes banaan, blauwe bessen, aardbei en appel gedipt in deze saus was echt geweldig. Vooral de appel was echt een fijne verrassing. Omdat de chocoladefondue niet echt picture proof was heb ik dit weekend alles opnieuw gemaakt (geen straf) en nu wel mooi genoeg voor de foto! Vandaag dus een heerlijk snack recept dat je uit moet proberen!!

Chocoladefondue met appeltjes
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe de dadels en de plantaardige melk in je blender en laat deze draaien tot je een zachte pasta hebt.
  2. Doe dit in een klein pannetje en zet dit op laag vuur. Roer dit zo’n 5 minuten door tot het wat dikker van textuur is.
  3. Haal de saus van het vuur en roer hier de cacaopoeder doorheen.
  4. Snij de appels in partjes en doop deze in de chocolade saus. Leg deze even apart op een bordje terwijl je de topping maakt.
  5. Doe de amandelen, samen met de kokos en de kokosbloesemsuiker in je keukenmachine en laat deze draaien tot je kleine stukjes overhoudt.
  6. Strooi deze over de chocola en zet de appeltjes even in de koelkast zodat de chocola wat harder kan worden, enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!