Lunch

Bloemkoolsalade met amandelen

Bloemkoolsalade

Gister had ik enorme zin in rijst maar had niks meer in huis. Wat doe je dan? Dan maak je dit toch gewoon zelf! Dit klinkt misschien wat vreemd. Toch was deze ‘homemade’ rijst geweldig lekker, ik maakte hem namelijk van bloemkool. De kleur is hetzelfde, de structuur komt redelijk overeen en op de foto zou het net plakrijst kunnen zijn! Dus wil je een keer een groente variant maken op de traditionele rijst dan is dit een geweldig recept om te proberen! Doe dit dan vooral eens een keer ’s middags. Omdat je geen echte rijst eet (koolhydraten), vult hij wat minder goed. Dat maakt het dan wel weer een fijne lunch. Wil je deze bloemkoolsalade toch ’s avonds eten? Geen probleem! Voeg dan wat rijst of rijst noodles toe!

Bloemkoolsalade met amandelen
Ingrediënten
Voor de bloemkoolsalade
Voor de saus
Ingrediënten
Voor de bloemkoolsalade
Voor de saus
Bereiding
  1. Snij de bloemkool in stukken en maak deze goed schoon. Droog de bloemkool daarna af en doe deze in je keukenmachine. Laat deze twee keer draaien tot je grote kruimels bloemkool overhoudt, dit is je bloemkoolrijst!
  2. Snij de uitjes en knoflook in kleine stukjes en bak deze op laag vuur zo’n vijf minuten. Giet dan de kokosmelk bij de uitjes en schep de bloemkoolrijst in de pan. Kook de bloemkool in de kokosmelk tot hij zacht is maar nog wel een bite heeft (ongeveer vijf minuten).
  3. Snij de mango, rode kool en paprika in kleine stukken en roer deze door de bloemkoolrijst. Schep dit over de rucola heen, versier met amandelen en bosui voilà, een heerlijke gezonde salade!
  4. De dressing maak je heel makkelijk door alle ingrediënten in de blender te doen en deze de mixen tot je een vloeibare saus overhoudt. Roer dit door je bloemkoolsalade en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!