Avondeten

Bistro aardappeltjes

Aardappels uit de oven

Met dit warme weer wil ik het liefste maar 4 minuten in de keuken staan, erin en eruit, snel weer naar buiten. Binnen vier minuten kan ik een aardige salade maken maar ik merk dat ik hier écht niet genoeg aan heb. Sinds ik plantaardig eet, eet ik flink veel, vandaar dat ik aan het einde van de dag niet genoeg heb aan alleen een salade. Ik moet ook echt koolhydraten binnenkrijgen! Laat ik die nou net in overvloed in mijn keukenkastjes hebben liggen, kikkererwten, zoete aardappelen, linzen, zwarte bonen.. you name it, we eat it! Allemaal heerlijk en we eten deze verantwoorde koolhydraten dan ook met plezier maar op zo’n dag als deze heb ik gewoon zin in friet! Zo lekker in de tuin in het zonnetje genieten van een flinke portie. Zelf haal ik deze al een lange tijd niet meer, nee in plaats van in de rij staan bij de friettent maak ik ze zelf. Heerlijk zijn deze aardappels uit de oven. Ideaal want met een beetje oefenen kan je alsnog binnen vier minuten de keuken weer uit zijn. Het snijden en versieren kost bij elkaar niet meer tijd dan die vier minuten, het wachten daarentegen, is een ander verhaal. Ja, je moet voor deze leukerds wel geduld hebben. Maar ach, wat doet dat er toe als je lekker met een ijskoud drankje en wat verse aardbeitjes in het zonnetje ligt te genieten?!

Bistro aardappeltjes
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Snij de aardappels in partjes of (wanneer je echt graag frietjes eet) in de vorm van frieten en doe ze in een grote bak.
  3. Smelt in een klein pannetje de kokosolie en giet dit over de aardappels.
  4. Roer goed en voeg vervolgens de rozemarijn en het Himalayazout toe.
  5. Hussel alles goed door elkaar en leg de aardappeltjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat (zorg dat de aardappeltjes niet bovenop elkaar liggen).
  6. Schuif de aardappels in de oven en laat ze er een uurtje in staan (draai ze elke 15 minuten om).
  7. Wanneer ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven.
  8. Giet er een klein beetje limoensap overheen en serveer ze met een halve avocado als dip.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!